KINDEROPVANG ALCIDES


6 april 2005

Stadsdeel ZuiderAmstel trekt handen af van kinderdagverblijf in Buitenveldert

Kinderopvang Alcides wordt gedwongen haar kinderdagverblijf Augustijntje in Amsterdam-Buitenveldert deze zomer te sluiten. Hierdoor gaan 46 kinderopvangplaatsen verloren en staan ruim 80 ouders met hun kinderen op straat. Reden van de sluiting ligt in het feit dat het stadsdeel, eigenaar van de panden, heeft besloten per 1 juli de huur definitief op te zeggen. De kinderopvang moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw voor de overkoepelende organisatie Amsterdamse Stichtingen voor Katholiek Onderwijs (ASKO). Kinderopvang Alcides staat machteloos en kan hier niets tegen ondernemen.

'De afgelopen tijd hebben we werkelijk alles in het werk gesteld om alternatieve huisvesting te vinden voor onze goed lopende vestiging. Dit bleek echter een onmogelijke opgave. Op de particuliere huisvestingsmarkt in Buitenveldert en Amstelveen zijn gewoon geen panden beschikbaar waarin op verantwoorde wijze een kinderdagverblijf kan worden gehuisvest', aldus Betsy van de Grift, directeur van Kinderopvang Alcides.

Onderhandeling met de verantwoordelijke bestuurder, zelfs nog deze week, heeft niet tot een oplossing geleid. Er is geen vervangende huisvesting aangeboden en zelfs uitstel van de huuropzegging met één jaar bleek er niet in te zitten. Kinderopvang Alcides is dan ook zeer teleurgesteld in de opstelling van het stadsdeel. Betsy van de Grift :'We zitten nu in een moeilijke situatie, die we niet kunnen oplossen zonder hulp van het stadsdeel ZuiderAmstel'.

De ouders worden met een enorm probleem geconfronteerd. Alternatieve kinderopvang in de buurt is nauwelijks aanwezig. Alle kinderdagverblijven, waaronder die van Kinderopvang Alcides, zitten nagenoeg vol. Het enige wat Kinderopvang Alcides de gedupeerde ouders kan aanbieden is een (collectieve) overplaatsing van de kinderen en groepsleiding naar één van haar kindercentra in Amsterdam Zuidoost.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mieke Rieder, regiomanager ZuiderAmstel of Betsy van de Grift, directeur, T. (020) 398 61 12.


06 apr 05 17:00