Gemeente Doesburg


week 11-2005

Rubriek Nieuws uit het stadhuis, plaatsing d.d. 16 maart 2005, week 11.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 3-3-2005 Magnolialaan 56 Het plaatsen van een carport
* 4-3-2005 Ribesstraat 32 Het plaatsen van een dakkapel
* 7-3-2005 Roggestraat 27 Het gedeeltelijk veranderen van de woning

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

* 7-3-2005 Esdoornlaan 45 Het veranderen van een kozijn, en indeling

* 7-3-2005 Richtersakker 18 Het vergroten van de woning
* 7-3-2005 Richtersakker 20 Het vergroten van de woning
* 7-3-2005 Richtersakker 2 Het vergroten van de woning

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan
ex. Artikel 17 WRO en verleende bouwvergunning 1ste fase Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan tijdelijk vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning 1ste fase verleend op:

* 7-3-2005 Breedestraat 37 Het gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van het winkelgebouw

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan
ex. Artikel 17 WRO en verleende bouwvergunning
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan tijdelijk vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op

* 7-3-2005 Meipoortstraat 5 Het plaatsen van een hondenkennel

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de welstandscommissie is gepland op maandag 21 maart 2005 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

Vrijstellingsprocedure De Veste 76
Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van het gebruiken van een ruimte in de woning aan De Veste 76 voor administratieve handelingen ten behoeve van een grondverzetbedrijf. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan Beinum, vierde deelplan Vlek M (De Veste) ten aanzien van het gebruik. Het perceel heeft de bestemming Eengezinshuizen B2g. Bedrijfsmatige activiteiten vallen hier niet onder.

Het college is voornemens hiervoor vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 17 maart 2005 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen tegen het voornemen tot verlening van vrijstelling bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg.

OVERIGE VERGUNNINGEN
Kapvergunningen
Voor de volgende boom is een kapvergunning verleend :
* Kloosterstraat 15: 25 Italiaanse populieren (Populus Italica nigra), met herplantplicht;

* Grietstraat 2: een walnotenboom (Juglans regia) en drie paardekastanjes (Aesculus

* ippocastanum), zonder herplantplicht;

* Voor de volgende bomen is een kapvergunning geweigerd:
* Grietstraat 2: een walnotenboom (Juglans regia) en twee inlandse eiken (Quercus robur);

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer W. Stoppels (0313-481320).

MILIEUBEHEER

Melding Algemene Maatregel van Bestuur
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41, lid 4 van de Wet milieubeheer bekend dat bij hen de volgende melding is ingediend op 02-02-2005 ingevolge:

het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer voor het van toepassing worden van het voorgenoemde Besluit op een op te richten inrichting, te weten Kiri`s, gelegen aan de Meipoortstraat 3, 6981 DH te Doesburg. Voornoemde melding is ingediend door R.E. Ellis, Lindewal 5, 6981 AB te Doesburg.

Op de alhier uit te voeren activiteiten zijn de voorschriften van voornoemd milieubesluit van toepassing. Er behoeft hierdoor geen milieuvergunning te worden aangevraagd.

Alle genoemde meldingen, aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij de sector Milieu, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Bekendmaking ontwerpbeschikking Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van Doesburg maken, gelet op artikel 3:19 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat op 26 november 2004 een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer is binnengekomen van Heel Metaal BV. Het betreft hier een aanvraag om een oprichtingsvergunning voor een metaalbewerkings- en constructiebedrijf gelegen op het perceel Broekhuizerweg 7 te Doesburg (registratienummer WM/041126).

De ontwerpbeschikking voorziet in het verlenen van de gevraagde vergunning.

Terinzagelegging
Aanvraag, ontwerpbeschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 17 maart 2005 tot en met 13 april 2005 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarstraat 2 te Doesburg en na bovengenoemde datum, tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen de beschikking op aanvraag. De openingstijden van het Publieksbureau zijn als volgt: maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Bedenkingen
Schriftelijke bedenkingen kunnen gedurende de inzagetermijn door eenieder worden ingebracht bij het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt kan verzoeken dat zijn/haar persoonlijke gegevens niet worden vermeld.
Binnen dezelfde termijn kan verzocht worden om een hoorzitting te houden. Tijdens deze zitting worden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld tot een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking. Tevens kan men mondeling bedenkingen inbrengen.

OVERIGE MEDEDELINGEN
Boomfeestdag
De Boomfeestdag, gepland op woensdag 16 maart a.s. gaat NIET door, deze zal worden verplaats