Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06/04)

OOSTERHOUT NB, 6 april 2005

Botsing: geen rijbewijs, geen verzekering en geen APK

WAALWIJK: De politie werd op dinsdagmiddag 5 april om 16.10 uur geroepen bij een aanrijding op de Doctor Kuyperlaan. Een 27-jarige inwoner van Oud-Heusden was met zijn auto tegen een voorganger aangereden. Dat gebeurde toen hij een linksaf slaande auto, aan de linkerkant wilde inhalen. De schade bleef beperkt tot blikschade. Bij de afhandeling van de aanrijding bleek dat de veroorzaker geen geldig rijbewijs had. Dat was vorig jaar ingevorderd wegens het rijden onder invloed. Daarnaast bleek zijn auto niet verzekerd en niet APK gekeurd te zijn. De politie maakte proces-verbaal op voor al deze overtredingen.

Wielrenner in botsing met paard

GILZE: Een 31-jarige wielrenner uit Breda brak zijn rechteroogkast en rechterjukbeen bij een ongeval in Gilze. Het slachtoffer fietste op dinsdagavond 5 april rond 19.45 uur over de Bavelseweg. Hij kwam vanuit de richting Gilze en ging in de richting van Breda. Uit tegenovergestelde richting naderde, over hetzelfde fietspad een paard met begeleider. De begeleider zag de fietsers aankomen en ging met het paard in de richting van de berm. De begeleider liep rechts van het paard in plaats van links. Op die manier liep hij niet tussen het dier en de naderende passanten in. Vermoedelijk schrok het paard van de voorbij fietsende en raakte de wielrenner. De man kwam ten val en brak daarbij zijn rechteroogkast en rechterjukbeen. De politie moest ter plaatse bemiddelen tussen beide partijen en heeft het incident administratief vastgelegd.

Politie onderzoekt auto-inbraken in Werkendam

WERKENDAM: In de nacht van dinsdag 5 april op woensdag 6 april is er in geparkeerde autos ingebroken in Werkendam. De daders sloegen toe aan de Eemkerck, De Graaff, Sluijterstraat, Wittingsweer en Loonsweer. Ze gingen er vandoor met autoradios en handgereedschap. Ook in autos aan de Grotestraat, Witboomstraat, Juliana van Stolbergstraat en de Willem de Zwijgerlaan in Veen werd ingebroken. De politie nam in alle gevallen een aangifte op de gedupeerde auto-eigenaar.

Achteruit rijdende vrachtwagen rijdt voetganger aan

RAAMSDONKSVEER: De politie werd op woensdagochtend 6 april geroepen bij een verkeersongeval in de Hoofdstraat. Daar was een voetganger onder een vrachtwagen terecht gekomen. De vrachtwagenchauffeur, een 33-jarige man uit Breda, reed achteruit in de Hoofstraat. Vermoedelijk heeft hij de voetganger, die achter de wagen langs liep, niet gezien. Dit ondanks het feit de vrachtwagen was voorzien van camera's. Twee getuigen zagen de man onder de vrachtauto liggen en riepen de chauffeur aan. Het slachtoffer, een 44-jarige inwoner van Raamsdonksveer, raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Breda. De politie maakte proces-verbaal op.

Politie betrapt beschonken automobilist

WAALWIJK: In de nacht van dinsdag 5 april op woensdag 6 april controleerde de politie op de Kloosterweg de bestuurder van een personenauto. De man vestigde de aandacht op zichzelf omdat hij slingerend over de weg reed. Dat gebeurde rond 04.10 uur. De 27-jarige bestuurder uit Kaatsheuvel had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 355 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Motorrijder onderuit

RIJEN: Op woensdag 6 april kreeg de politie rond 12.30 uur de melding van een verkeersongeval op de Parallelweg. De agenten stelden vast dat het om een eenzijdig ongeval ging, waarbij een motorrijder en zijn passagiere ten val waren gekomen. De motorrijder, een 45-jarige Oosterhouter stond zelf weer op en klaagde over hoofdpijn. Zijn passagiere, een 37-jarige Oosterhoutse bleef op de grond liggen. De ambulance heeft de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd. Haar verwondingen zijn onbekend.

Opnieuw arrestaties in Kaatsheuvelse zaak
(zie ook persberichten 29/03/05 en 30/03/05 en 05/04/05)

KAATSHEUVEL: Het politieteam Loon op Zand arresteerde op woensdag 6 april opnieuw twee jongeren. Het gaat om een 19-jarige jongen en een 17-jarige jongen, beiden afkomstig uit Kaatsheuvel. Met deze nieuwe arrestaties komt het aantal aangehouden verdachten in totaal op 15. De jongeren worden ervan verdacht gedurende enkele jaren twee families te hebben lastig gevallen. De twee families deden in maart jl. aangifte. Ze worden al langere tijd door een groep jongeren getreiterd, uitgescholden en mishandeld. Ook zijn er vernielingen gepleegd aan de woningen en autos van de gedupeerde families. De vandaag aangehouden verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Automobiliste rijdt bromfietster aan

MADE: Twee meisjes (16 en 15 jaar) uit Raamsdonk zijn op woensdag 6 april rond 11.15 uur aangereden op de Adelstraat in Made. Ze reden samen op een bromfiets en werden aangereden door een afslaande automobilist. De personenauto werd bestuurd door een 66-jarige vrouw uit Den Hout. Zij reed ook over de Adelstraat en wilde rechtsaf de Meidoornlaan in slaan. Ze liet daarbij de rechtdoorgaande bromfiets niet voorgaan. De bromfietster en haar passagier kwamen ten val. Beiden hadden pijn aan hun benen en zijn door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd vastgesteld dat er sprake was van kneuzingen aan benen, enkels en pols. Beiden hadden niets gebroken of ander letsel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de veroorzaakster van dit ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer