MANPOWER UITZENDORGANISATIE


Manpower maakt finalisten Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2005 bekend

DIEMEN, 6 april 2005 - Gisteren vond de halve finale plaats van de Verkiezing Secretaresse van het Jaar, al 20 jaar een initiatief van Manpower. Na de besloten jurygesprekken maakte de jury de namen bekend van de drie kandidaten die doorgaan naar de finale. Dit zijn: Carole Bos (Belastingdienst) uit Apeldoorn, Clementine Schouten (UWV) uit Noordscharwoude en Jacqueline de Vroet (Winkelman en Van Hessen) uit Rijswijk. De finale vindt plaats op 20 april in de St. Janskerk in Utrecht.

De drie secretaressen introduceren zich op de finaledag door middel een korte portretfilm. Daarna houden zij een korte lezing en beantwoorden zij vragen van de jury. De jury bestaat uit vijf personen die dagelijks met het secretaressevak te maken hebben, anderzijds uit vijf vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Ook de manager van de secretaressen wordt tijdens de finale op het podium gevraagd zodat de jury en het publiek vragen kunnen stellen over hun samenwerking. Na de laatste juryronde kan het publiek zijn stem uitbrengen, die wordt meegenomen in de uiteindelijke keuze van de jury. Rond 17.00 uur maakt de juryvoorzitter Lodewijk de Waal de naam van de Secretaresse van het Jaar 2005 bekend.

De winnares ontvangt uit handen van Hans Leentjes, algemeen directeur Manpower Nederland, de trofee die door Frank Rosen is ontworpen. Bovendien krijgt de winnares een 8-daagse reis naar de Verenigde Staten aangeboden met daarin opgenomen een werkbezoek van twee dagen aan het hoofdkantoor van Manpower in Milwaukee. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het secretaressevak en zal presentaties geven bij opleidingen, bedrijven en congressen.

Initiatiefnemer Manpower heeft in 1985 de Verkiezing Secretaresse van het Jaar in het leven geroepen om de centrale rol die de secretaresse binnen de organisatie vervult te benadrukken. Inmiddels is de Verkiezing Secretaresse van het Jaar uitgegroeid tot een van de bekendste beroepsverkiezingen in Nederland. De twintigste verkiezing, een lustrumeditie, vindt plaats op de vooravond van de Nationale Secretaressedag op 21 april. Meer informatie over de Verkiezing Secretaresse van het Jaar is te vinden op de website: www.secretaressevanhetjaar.nl

Over Manpower
Manpower Inc. (NYSE: MAN) is wereldleider op het gebied van personeelsdiensten en biedt haar klanten een brede reeks van oplossingen voor personeelsvraagstukken. Het bedrijf is gespecialiseerd in werving en selectie op vaste of tijdelijke basis assessment van personeel, training, opleiding en organisatievraagstukken. Manpower's wereldwijde netwerk van 4.300 vestigingen in 67 landen en gebiedsdelen stelt het bedrijf in staat om jaarlijks aan de wensen van meer dan 400.000 klanten tegemoet te komen.

Over Manpower Nederland
Sinds de jaren zestig is Manpower ook gevestigd in Nederland. In die tijd was de basis van onze werkzaamheden het uitzenden van tijdelijk personeel. Inmiddels doen we veel meer en zijn we uitgegroeid tot business partner in employability en HR vraagstukken. We bieden daarbij maatwerkoplossingen voor vraagstukken op het totale HR-terrein; instroom, doorstroom en uitstroom.

Manpower heeft in Nederland 150 vestigingen met ruim 900 medewerkers. Naast de merken Manpower en Manpower Uitzendorganisatie voeren we in Nederland de merken Manpower Special Staffing, Right Management Consultants, Manpower Project Support en Elan.