Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 6 april 2005

Courage wederom succesvol tijdens hennepruimdag

Op dinsdag 5 april 2005 werd door het Courageteam weer een zogenaamde hennepruimdag gehouden in het politiedistrict Bergen op Zoom, waarbij in totaal 9 woonhuizen op grond van de Opiumwet een onderzoek werd ingesteld.

ROOSENDAAL: Tussen 9.00 uur en 9.15 uur werden twee woningen in de Feithlaan met medewerking van de bewoners gecontroleerd. In deze woningen bleek alles in orde te zijn. Ook in een woning in de Bilderdijklaan was geen kwekerij aanwezig.

ROOSENDAAL: Omstreeks 9.30 uur werd een onderzoek ingesteld in een woning in de Gezellelaan. Op de zolder van deze woning werden een afzuigventilator, een kachel en afvoerslangen aangetroffen. Op de vloer van de zolder lagen her en der plantendelen, die afkomstig waren van de hennepplant. Ook lag er een stuk zeil met restanten van hennep. De ruimte bleek te worden gebruikt voor het drogen van geknipte hennep. In de woning trof de politie vervolgens op diverse plaatsen (o.a. in de meterkast, keuken, schuur en woonkamer) een groot aantal zakken met hennep, gemalen hennep, hennepgruis en henneprestanten aan. Na weging bleek het te gaan om bijna 7 kilo netto aan hennep. De bewoner van het pand, een 30-jarige man, werd ter plaatse in zijn woning verhoord, daar hij om gezondheidsredenen niet naar het politiebureau kon worden overgebracht. Hij zal later in de week een dagvaarding krijgen om bij de rechtbank te verschijnen in Breda. De man deed afstand van alle aangetroffen goederen.

ROOSENDAAL: Om 11.00 uur bezocht de politie een woning in de Titus Brandmastraat. De bewoner, een 26-jarige man, gaf direct tegenover de politie toe dat hij een hennepkwekerij in een slaapkamer had. Er werden 265 hennepplanten aangetroffen. De bewoner werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau in Roosendaal en aldaar voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Hij deed afstand van alle hennepplanten en de kweekapparatuur. Hij zal op 1 juli 2005 bij de rechter in Breda moeten verschijnen. De kwekerij werd ontmanteld. Er bleek geen sprake te zijn van diefstal van energie.

BERGEN OP ZOOM: Om 12.45 uur was het raak in een woning gelegen aan de Heiningen. Hier was de bewoner niet thuis, zodat de woning werd betreden met een machtiging tot het binnentreden in een woning. Door een medewerker van een glasbedrijf werd het slot van de voordeur verwijderd, zodat de voordeur geopend kon worden. Op de zolder van deze woning werden 153 grote en oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Alle hennepplanten en de gebruikte kweekapparatuur werden in beslag genomen en afgevoerd. De benodigde energie om de hennepkwekerij in stand te houden, bleek illegaal afgetapt te zijn van de elektriciteitsmeter. Door monteurs van een energiebedrijf werd de energiemeter in dit huis afgekoppeld. De bewoner zal eerst alle onkosten, inclusief de "ontvreemde energie" aan Essent moeten betalen, voordat hij weer opnieuw aangesloten zal worden. De kweker heeft zich inmiddels telefonisch gemeld bij het Courageteam en zal woensdag worden verhoord. Hij zal na het verhoor ook een dagvaarding krijgen om zich te verantwoorden bij de rechter.

BERGEN OP ZOOM: Om 13.30 uur werd een woning aan de Pastoor Jutenlaan gecontroleerd. Omdat niemand thuis was, moest ook hier het voordeur slot verwijderd worden. Op de zolderverdieping en in een slaapkamer op de 1e verdieping trof de politie hennepkwekeijen aan met in totaal 321 oogstrijpe hennepplanten. Ook de inventaris en planten van deze kwekerijen werden in beslag genomen, ontmanteld en afgevoerd. Ook hier bleek sprake van diefstal van energie en ook deze kweker zal daarvoor van de energiemaatschappij de rekening gepresenteerd krijgen. In de loop van de middag meldde de bewoner zich zelf aan het politiebureau in Bergen op Zoom. Tijdens het verhoor, dat in de loop van de middag plaatsvond in het politiebureau in Roosendaal, bekende de man de kweker te zijn. Na het verhoor kreeg hij een dagvaarding mee, waarmee hij al op 1 juni 2005 de gang naar de rechter in Breda zal mogen maken. De man deed afstand van alle bij de kwekerij behorende goederen.

BERGEN OP ZOOM: Tenslotte werd nog een woning bezocht aan de Antwerpsestraatweg. Ook hier was de bewoner niet thuis. Omdat de voordeur van de woning met een extra slot was beveiligd, werd de ruit uit de voordeur verwijderd waarna het pand betreden kon worden. In dit huis werden, verspreid over 3 slaapkamers, in totaal 239 hennepplanten aangetroffen. Ook de inventaris van deze kwekerijen werd in beslag genomen en afgevoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de eigenaar c.q. kweker. In dit geval werd de energie op normale wijze afgenomen.

De geschatte waarde van de 7 kilo hennep en de 978 hennepplanten bedraagt ruim 142.000 euro. De kweekapparatuur, die werd vernietigd (1800 kg) is naar schatting 30.000 euro waard. De hennepplanten zijn inmiddels verbrand bij een verbrandingsoven in de provincie Noord-Brabant.

Politie bekeurt 7 weggebruikers bij verkeerscontrole

STEENBERGEN: Bij een verkeerscontrole werden woensdag in totaal 7 bestuurders bekeurd tijdens een verkeerscontrole aan de Wouwsestraat. Zes automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (45 euro). Eén bromfietser kreeg een bekeuring omdat geen bromfietscertificaat kon tonen (20 euro).

Inbraak woning

STEENBERGEN: Op 5 april wist een inbreker zijn slag te slaan in een woning aan de Dahliastraat. Na het ingooien of inslaan van een ruit van de achterdeur van de woning bemachtigde de dader een spelcomputer alsmede 3 spellen.

Politie houdt verwarde dronken man aan

DINTELOORD: Na een melding van een verwarde man in Dinteloord trof de politie dinsdagavond omstreeks 21.30 uur een man aan in de pinruimte van de Rabobank te Dinteloord. De man bleek behoorlijk aan Bacchus geofferd te hebben en wilde naar Rotterdam. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij daarom nog dezelfde avond een auto zou gaan stelen. Hierop werd hij voor de nacht ingesloten en na ontnuchtering de volgende dag met een boete op zak in vrijheid gesteld.

Fiets in brand gezet

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag deed een 14-jarige jongen uit Ossendrecht aangifte van brandstichting van zijn fiets. De fiets stond in de wijk Meilust in een fietsenstalling bij een school, waar de jongen leerling is. De fiets is aan de achterzijde helemaal verbrand. De politie heeft een onderzoek naar de vernieling ingesteld.

Politie deelt 5 bekeuringen uit bij verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Maandag hield de politie, naar aanleiding van verzoeken van de bewoners aan de Ravelstraat een lasercontrole. De politie had van de bewoners diverse klachten gekregen over de hoge snelheid van sommige weggebruikers. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur werden 5 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur, waar een maximum is toegestaan van 50 km/uur.

Politie bekeurt 45x bij gordelcontrole

HALSTEREN: Woensdagmorgen werden 45 automobilisten door de politie bekeurd tijdens verkeerscontroles aan de Steenbergseweg (7.45 tot 9.45 uur), de Ravelstraat en het Boerenverdriet (10.30 tot 12.00 uur). De belangrijkste doelstelling van de politie was te controleren op het gebruik van de autogordel. De 41 automobilisten, van wie werd geconstateerd dat zij geen gordel droegen, krijgen een bekeuring van 45 euro thuis gestuurd. Vier automobilisten, die niet-handsfree belden, zullen een acceptgiro van 140 euro in de brievenbus aantreffen.

Python ontsnapt

BERGEN OP ZOOM: Een bewoner van de Guido Gezellelaan belde woensdagmiddag naar de politie, omdat zijn python is ontsnapt. Zn baasje heeft direct na de vermissing alle deuren en ramen gesloten, maar heeft het beest, dat zon 1.20 meter lang is en zon 2 kilo weegt, desondanks nog steeds niet terug gevonden. Volgens zn baasje is het dier niet agressief en kan het zonder enige problemen worden opgepakt. Desondanks adviseert de politie de eerlijke vinder contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 112.

Politie bekeurt 5x bij bromfietscontrole

HOOGERHEIDE: Dinsdagochtend heeft de politie tussen 7.00 en 9.00 uur ter hoogte van de carpoolplaats op de Antwerpsestraatweg een bromfietscontrole gehouden. Van de 21 gecontroleerde bromfietsen bleken er 4 technisch niet in orde te zijn. Tevens kreeg een bestuurder een bekeuring van 20 euro voor het niet tonen van zijn bromfietscertificaat.

Auto-inbraken

HOOGERHEIDE: In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in drie personenautos, die geparkeerd stonden in De Roos, De Sering en De Papaver. Vanuit alle voertuigen, waarvan de portiersloten werden geforceerd, werd de autoradio/CD-speler ontvreemd.

Politie houdt Fransman met kilo hasj aan

WOENSDRECHT: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21.45 uur, op Rijksweg A4, na een korte achtervolging, een 30-jarige Fransman zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, welke ruim 1 kilo hasj in zijn auto vervoerde. Een door de politie gegeven stopteken werd door de Fransman genegeerd. De man trachtte het politievoertuig in te halen en reed daarbij met hoge snelheid tegen de achterzijde van het politievoertuig, waarop de Fransman de macht over het stuur verloor en in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand kwam. Hierop kon de man aangehouden worden. In het voertuig werd daarop de kilo hasj en 2 vlindermessen aangetroffen. De Fransman is ingesloten.

Politie houdt man met openstaande vonnissen aan

WOENSDRECHT: Surveillerende agenten kregen woensdagochtend het verzoek van het GMK (Gemeenschappelijke Meldkamer) uit te zien naar een personenauto, waarvan de bestuurder in Zegge getankt had zonder te betalen. Enige tijd na de melding zagen de agenten op Rijksweg A4 een auto van het opgegeven merk en type rijden, waarop de bestuurder een stopteken werd gegeven. Tijdens de controle bleek de betreffende persoon en auto niets met de melding te maken te hebben. Wel bleek de man, een 29-jarige inwoner van Breda, voor nog 104 dagen hechtenis gesignaleerd te staan. Tevens werden in de auto ruim 100 hennepplantjes aangetroffen. Tijdens de fouillering bleek de man in de binnenzak nog een valmes te hebben. De man is ingesloten.

Politie houdt snelheidscontrole

OUDENBOSCH: Dinsdagmiddag werden tussen 14.00 en 15.00 uur op de Zandeweg en op de Bosschendijk tussen 15.30 en 16.30 uur snelheidscontroles gehouden. Op de Zandeweg was 12% van de weggebruikers in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur. Op de Bosschendijk bedroeg de hoogst gemeten snelheid 71 km/u en bleek 8% van de weggebruikers de snelheidslimieten aan de laars te lappen.

Inbraak vrachtauto

ZEGGE: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een vrachtauto, die geparkeerd stond ter hoogte van Zegge op parkeerterrein Mastpolder. Terwijl de chauffeur in de vrachtauto lag te slapen, heeft men kans gezien een geldbedrag en zijn GSM uit de vrachtauto te stelen.

Man (38) aangehouden voor mishandeling

ZEGGE: Een 38-jarige man uit Zegge is woensdagochtend door de politie aangehouden in verband met mishandeling van zijn ex-vriendin. De man heeft zijn slachtoffer afgelopen maandag diverse malen geschopt en geslagen. Hij is in verzekering gesteld en zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Politie deelt 124 bonnen uit bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Politiemensen hielden maandagmiddag op de Burgemeester Freijterslaan een snelheidscontrole. Tijdens deze controle, die een uur duurde, passeerden 934 automobilisten van wie er 124 in overtreding waren. Zij kunnen binnenkort een bekeuring thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur, terwijl ter plaatse 50 kilometer per uur is toegestaan.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Maandag tegen het eind van de ochtend werd een 89-jarige man beroofd van zijn portemonnee, die hij in de binnenzak van zijn jasje had zitten. De man had kort tevoren nog geld gepind bij de bank. De man mist naast zijn portemonnee een geldbedrag en zijn paspoort. Hij heeft geen idee hoe de diefstal heeft plaats kunnen vinden.

Auteur: Manon Ostendorf