Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 6 april 2005

Politie houdt preventieve actie tegen auto-inbraken

BREDA: Twee politiemensen hebben dinsdag samen met een zestal stadswachten een preventieve actie gehouden met de bedoeling automobilisten te attenderen op de risicos van een auto-inbraak. Aan de Lovensdijkstraat en Hogeschoollaan werden ruim 200 autos beoordeeld. Ongeveer driekwart van de autos (166 stuks) waren door de eigenaar keurig afgesloten. Bovendien lag er geen mogelijke buit in het zicht. Bij 46 andere autos was dat laatste echter wel het geval en
1 voertuig bleek niet te zijn afgesloten. Een zelfde verhouding deed zich voor aan de Huisdreef, waar 46 autos keurig door de eigenaren waren achtergelaten, bij 16 voertuigen buit in het zicht lag en 4 voertuigen niet goed bleken te zijn afgesloten. Aan een groot aantal automobilisten werden door de politie preventieve flyers uitgedeeld.

Politie attendeert dief op gevaarlijke medicijnen

BREDA: Vanaf het Valkeniersplein werd dinsdagavond omstreeks 18.00 uur een blauwe damesfiets (klein model) met fietstassen weggenomen. In deze fietstassen zaten medicijnen. Het betreffen ampullen insuline en meerdere doosjes captopril/Hydrochloorthiazyde. De politie waarschuwt dat onoordeelkundig gebruik van de medicijnen levensgevaarlijk kan zijn en hoopt dat de dief of de vinder ervan de medicijnen bij aantreffen inlevert bij een apotheek of bij de politie politie.

Politie houdt verkeerscontrole bij basisscholen

ULVENHOUT: Dinsdag heeft de politie verkeerscontroles gehouden bij een tweetal basisscholen in Ulvenhout. De controle begon op de Rouppe van der Voortlaan bij de Torendreef. De aandacht van de politie ging op deze locatie voornamelijk uit naar bromfietsers, die oneigenlijk gebruik maken van het fietspad door het Ulvenhoutsebos. Daarnaast zijn bromfietsers bekeurd die geen gebruik maakten van het verpichte bromfietspad langs de Rouppe van der Voortlaan.
Vervolgens is de controlelocatie verplaatst naar de beide Ulvenhoutse basisscholen. Zowel bij aanvang van de school als tussen de middag, werd gecontroleerd. De politie schreef een aantal bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel (45 euro) en foutief parkeren (45 euro). 's Middags continueerde de politie de controle op de Chaamseweg ter hoogte van de Cauwelaerseweg. Ook hier werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel en het niet in orde zijn van de APK keuring. Woensdag waren de scholen in Bavel aan de beurt. Hiervan zijn op dit moment nog geen resultaten bekend.

Politie houdt autodief aan

ZUNDERT: In de nacht van dinsdag op woensdag zagen politiemensen aan de Lijsterstraat een auto rijden. Uit onderzoek kwam naar voren dat het een gestolen voertuig betrof. Na een korte achtervolging sprond de bestuurder uit de auto en maakte hij zich uit de voeten. Tijdens zijn vluchtpoging struikelde de verdachte echter, waarna hij dermate hard tegen het wegdek sloeg dat hij bleef liggen. Hierop is hij ingerekend door de politie en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld en de politie is een onderzoek naar de handel en wandel van de verdachte gestart.

Politie houdt jeugdige bedreiger aan

ETTEN-LEUR: Woensdag hield de politie van Etten-Leur een 16-jarige jongeman uit de gemeente Halderberge aan, die ervan wordt verdacht op 19 maart in Etten-Leur een leeftijdgenoot uit Etten-Leur te hebben bedreigd met een vlindermes. Aanleiding was dat de dader dacht dat het slachtoffer met carnaval zijn vriendin (van de dader) onheus had bejegend.

Autoruit ingeslagen

FIJNAART: Op dinsdag 5 april werd bij de politie aangifte gedaan van vernieling van een auto, die stond geparkeerd aan de Parallelweg te Fijnaart. Van de auto werd een ruit ingeslagen. Omdat de eigenaar niet thuis was en ook niet bereikbaar was, heeft de politie de auto veilig gesteld om eventuele verdere schade te voorkomen.

Auto belandt in de tuinen

KLUNDERT: Dinsdagavond omstreeks 22.15 uur raakte een automobilist van de weg aan de Mauritsweg. De 39-jarige bestuurder uit Zevenbergen heeft vermoedelijk met te hoge snelheid de bocht genomen en kon het voertuig niet op de weg te houden. Hij belandde daardoor in twee tuinen, die hierdoor net als een afrastering - schade opliepen. De auto zelf raakte beschadigd aan de voorzijde en kreeg een lekke band.

Inbraak in auto

ZEVENBERGEN: Op woensdag 6 april is aangifte gedaan van inbraak in een personenauto, die stond geparkeerd aan de Arkelhof. De inbraak heeft plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag. Van de auto werd het slot geforceerd, waarna uit de auto geluidsapparatuur en een navigatiesysteem werden gestolen. De totale waarde van de gestolen waar bedraagt ongeveer 5400 euro.

Auteur: Manon Ostendorf