Ingezonden persbericht


Explosie a/b vissersvaartuig Maarten Jacob OD-1 op 6 april

Om 15.20 uur ontving het Kustwachtcentrum te Den Helder van een vissersvaartuig de melding dat er een explosie aan boord had plaats gevonden.

Het visserschip, de OD-1 bevindt zich ongeveer 100 kilometer ten westen van IJmuiden.

De explosie aan dek is het gevolg van het opvissen van een bom. Door de explosie zijn er gewonden gevallen en opvarenden overboord geslagen.

Inmiddels zijn de KNRM reddingboot van IJmuiden, een Lynx helikopter van de Koninklijke Marine, de offshore Sar helicopter, een marineschip, het visserij-inspectievaartuig Barend Biesheuvel onderweg naar het visserschip. De GO-31, een ander vissersvaartuig, is reeds ter plaatse voor assistentie.

Sportvisser overboord geslagen op 5 april
Rond 19.15 uur ontving het Kustwachtcentrum te Den Helder een melding dat er vlak onder de kust van Zeeuws Vlaanderen in de buurt van Zeebrugge een persoon overboord was geslagen. Het betrof de enige opvarende van een sportvisbootje.

Het Kustwachtcentrum heeft gelijk alarm geslagen voor vier reddingboten van de KNRM, twee Belgische reddingboten, twee helikopters van de Belgische Luchtmacht. Ook zijn een havendienst boot, twee politie boten en een in het gebied aanwezig schip gaan zoeken.

Totaal hebben tien schepen en twee helikopters het gebied zorgvuldig afgezocht.
Rond 23.15 uur is vanwege de duisternis besloten het zoeken te stoppen. Morgenochtend gaat men opnieuw in het gebied zoeken.