Gemeente 's-Hertogenbosch

10-03-2005

Hearing Masterplan Boschveld

Op dinsdag 19 april 2005 bespreekt de gemeenteraad het voorstel "Masterplan vernieuwing Boschveld, een vervolgaanpak". In dit voorstel wordt een beleidskader beschreven voor het opstellen van stedenbouwkundige deelplannen voor de herstructurering van Boschveld. De raadscommissie voor Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer (ROB) vergadert over dit voorstel op woensdag 6 april 2005. De commissie wil voorafgaande aan deze commissievergadering een hearing organiseren. Op deze manier krijgt de commissie van deskundigen, woningcorporaties en een aantal bewoners aanvullende informatie, die zij wil meenemen bij de behandeling van het voorstel.

Deskundigheid
Een hearing is een openbare bijeenkomst waarvoor de commissie gericht personen en organisaties uitnodigt die vanuit hun deskundigheid of ervaringen specifieke informatie kunnen verstrekken. Deze informatie is voor de raadscommissie nodig bij het beoordelen van een raadsvoorstel. De hearingcommissie Boschveld heeft de heer Hagen van The SmartAgent(TM)Company en de heer Thunnissen van RiGO uitgenodigd vanwege hun deskundigheid op het gebied van
herstructureringsprocessen. Verder zijn de heer Rozendaal, directeur van Brabant Wonen, de heer Maassen directeur van SWH en de heer Van Gurp, directeur van SSW aanwezig. Diverse bewoners(groepen) uit Boschveld zijn benaderd waaronder: Wijkraad Onafhankelijk Buurtplatform Boschveld, het Bewonerscomité Van Coehoornplein, Bewonersvereniging Veemarktkwartier, Winkeliersvereniging Copernicuslaan, Overleggroep bewoners en eigenaren 's Gravenzandestraat, van Musschenbroekstraat, Fahrenheitstraat, Comité Boschveld en bewoners van de Buys Ballotweg, Ampèrestraat en Voltastraat. Bij de hearing treedt de heer Kagie op als voorzitter. De hearing is verdeeld over twee avonden: de woningcorporaties en de deskundigen worden gehoord op woensdag 16 maart 2005 om 19.00 uur en de bewoners(organisaties) op maandag 21 maart 2005 om 19.00 uur. Beide avonden vinden plaats in het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) en zijn voor iedereen toegankelijk.