ARINSO NEDERLAND B.V.

ARINSO sluit overeenkomst met bankverzekeraar

Persbericht 6 april 2005

ARINSO sluit overeenkomst met bankverzekeraar voor salarisverwerking 51.000 medewerkers

ARINSO implementeert het grootste SAP Payrollproject van Nederland

Rotterdam - vele tienduizenden medewerkers van een grote internationale Bank Verzekeraar ontvangen vanaf januari 2005 hun salarisstrook via het salarissysteem SAP Payroll. ARINSO Nederland B.V. was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe salarissysteem dat op tijd en binnen de vooropgestelde 15 maanden werd gerealiseerd.
ARINSO People Services wordt verantwoordelijk voor de verwerking van de salarissen voor de medewerkers en gepensioneerden van de Bank Verzekeraar. Ook neemt het bedrijf het onderhoud en beheer van het salarissysteem voor haar rekening. Voor deze HR diensten is een driejarig servicecontract afgesloten.

Een extra uitdaging bij de implementatie van het salarissysteem vormde de integratie van SAP Payroll met PeopleSoft HR, het bestaande HR systeem van de bank. Voor de on-line integratie van beide systemen maakte ARINSO gebruik van de in eigen beheer ontwikkelde Payroll Integrator. De complexe implementatie van SAP Payroll en de integratie met PeopleSoft HR werd binnen de tijd en het budget opgeleverd. Na drie maanden productie, loopt het systeem feilloos zonder noemenswaardige uitval. Dit uitstekende resultaat is mede bereikt door uitgebreid schaduwdraaien op basis van de ARINSO Payroll checker.

Andy Verstelle, Managing Director ARINSO Nederland B.V.: 'Wereldwijd verzorgde ARINSO meer dan 650 SAP HR/Payroll implementaties en integratieprojecten. We kunnen aardig inschatten wat er bij een dergelijk omvangrijk project komt kijken en hoe je het binnen de tijd en het beschikbare budget succesvol realiseert'.

ARINSO zal de salarisservice, het onderhoud en het beheer van SAP Payroll uitvoeren op locatie bij haar opdrachtgever. Na zes maanden volgt een evaluatie en wordt bekeken of de activiteiten kunnen worden overgebracht naar het HR service center van ARINSO People Services.

Over ARINSO
ARINSO Nederland B.V. is onderdeel van ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een wereldwijde HR Services partner die innovatieve HR services en IT-oplossingen levert aan middelgrote en grote (inter)nationale werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services. Bij ARINSO International werken ruim 1.800 medewerkers in 22 landen, waarvan circa 270 in Nederland. In 2004 is de geconsolideerde netto omzet gegroeid tot ruim 153 miljoen Euro. ARINSO is gespecialiseerd in het ondersteunen van haar klanten bij het vormgeven en exploiteren van hun HR-beleid en -operatie alsmede het realiseren van innovatieve ICT toepassingen en HR Shared Services.


--------------------- EINDE PERSBERICHT -------------------