NEN



NEN licht Roemenen voor over het geven van cursussen

Delft - Roemeense ingenieurs waren de afgelopen week te gast bij NEN. Doel van dit bezoek was om alles te weten te komen over de vraag 'hoe zet ik een goed trainingsinstituut op?' Zij stelden deze vraag namens hun werkgever, de nationale Roemeense inspectiedienst op het gebied van drukapparatuur (ISCIR).

"We zijn druk bezig om de Roemeense markt voor te lichten over de Europese Richtlijn Drukapparatuur (PED). Binnen niet al te lange tijd willen we starten met cursussen voor zowel fabrikanten als gebruikers van drukapparatuur. Om dit goed te kunnen doen moeten we eerst docenten trainen", aldus ingenieur Corneliu Minu van ISCIR. Via contacten met het Roemeense normalisatie-instituut kwam ISCIR erachter dat NEN-Cursussen veel ervaring heeft. Niet alleen in het geven van cursussen over normen en regelgeving, maar ook in het trainen van trainers.

NEN heeft al langer contacten in Roemenië en andere Oost-Europese landen. Via diverse Europese projecten helpt het Delftse instituut zusterorganisaties om volwaardig mee te kunnen draaien in het Europese normalisatienetwerk. Via een samenwerkingsproject met het Roemeneens normalisatie-instituut kwam ISCIR in contact met NEN.

NEN-Cursussen
NEN is in Nederland het nationale centrum voor normalisatie. Het is het kennisnetwerk in de wereld van normen en regelgeving. Met cursussen bevordert NEN het gebruik van normen. NEN-Cursussen helpt gebruikers van normen om deze toe te passen in hun beroepspraktijk. Meer weten? Neem dan contact op met NEN-Cursussen. Tel. (015) 2 690 228, e-mail: cursussen@nen.nl of internet: www.nen.nl.