Politiebond ACP

Duidelijkheid voor ISC

Afgelopen week heeft Politievakorganisatie ACP samen met de andere politiebonden een extra formeel overleg gehad met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Onderwerp van gesprek was ISC.

Al eerder berichtte de ACP over het businessplan bij ISC. Met de komst van dit plan is duidelijk geworden welke kant de organisatie de komende jaren op wil. Het businessplan was echter nog niet gereed op het moment dat het sociaal statuut voor ISC werd ondertekend. Sommige leden hebben dus voor het ISC gekozen zonder van alle informatie op de hoogte te zijn. Dat geldt met name voor leden in de regios Zuid en Noordoost Nederland.

Uit het overleg bleek onder andere dat uitbesteding van bepaalde diensten nog steeds mogelijk aan de orde is. Leon Bovée, directeur ISC, zei het als volgt: "Uitbesteding is geen doel op zich, het is alleen een middel om iets te bereiken. Soms is het nodig, als iets te duur is, om het niet in eigen huis te blijven doen." Om welke diensten of hoeveel collegas het dan gaat, werd niet duidelijk.

De politiebonden vinden dat er sprake is van dwaling. Immers: sommige collegas hebben een keuze gemaakt om over te gaan naar het ISC terwijl zij onvolledig geïnformeerd waren. De minister vindt echter dat er geen sprake is van dwaling. Om toch met zorgvuldigheid te handelen, ging de minister wel akkoord met het volgende voorstel. Binnen 14 dagen gaat de minister na of er verschillen zijn geweest in de informatiepositie waarop collegas hun keuze voor het ISC hebben gebaseerd. Mocht daarvan sprake zijn geweest, dan zal de minister laten weten of en op welke manier hij daar gevolgen aan geeft. De ACP wil dat collegas die naar ISC zijn overgegaan een werkgelegenheidsafspraak krijgen, of een nieuw moment voor een definitieve keuze om naar ISC te gaan. Afspraak is dat het antwoord op deze vraag rond 15 april duidelijk wordt.

Houd de website (www.acp.nl) in de gaten voor het laatste nieuws!

Terug