Gemeente Bolsward


woensdag 6 april 2005

Mededelingen 6 april 2005

Binnengekomen bouwaanvraag
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvraag om een bouwvergunning is ontvangen.

Aanvraag lichte bouwvergunning

1. H. Abma, voor het veranderen van de woning met atelier op het perceel Badweg 3.

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Bouwaanvraag/verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een bouw-plan hebben ontvangen van de heer A. Luinenburg voor het vervangen/vergroten van een berging op het perceel De Drift 13. Het bouwplan voldoet niet geheel aan de bestemmingsplanvoorschriften.

Wij zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het bouwplan.

Het bouwplan ligt met ingang van 7 april a.s. gedurende twee weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een bouwplan hebben ontvangen van de heer R.J. Tienstra, voor het vergroten van de woning op het perceel Friezenburg 16. Het -plan voldoet niet aan de bepalingen van het bestemmingsplan Altenburg 1994".

Wij zijn voornemens middels artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het plan.

Het plan ligt met ingang van 7 april a.s. gedurende vier weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Besluit Wet Milieubeheer
Wij maken bekend dat wij een milieuvergunning hebben verleend aan J. Hofstede, Scheepstuigerij en Jachtservice, Snekervaart 7A.

De beschikking is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

De beschikking en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 7 april 2005 tot 20 mei 2005 gedurende de openingstijden ter inzage bij het bureau VROM van de sector Wonen en Werken op het stadhuis, Kerkstraat 1. Tevens ligt de aanvraag met de daarbij behorende stukken gedurende de openingstijden ter inzage in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1.

Gedurende bovengenoemde termijn kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, tegen deze beschikking een beroepschrift (in tweevoud) worden ingediend door:

1. degene die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
2. degene die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

3. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest eerder bedenkingen in te dienen;

4. adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit.

Tevens kan op grond van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer een verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie eerdergenoemd adres). De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek afwijzend is beslist.

Vaststelling Provinciale EHS in Fryslan ten behoeve van de toepassing van de Wet ammoniak en veehouderij.
De provincie Fryslân maakt bekend het volgende te hebben besloten. De EHS ten behoeve van de Wet ammoniak en veehouderij in Fryslân vast te stellen met bijbehorende (deel-)kaarten, waarop aangegeven de gebieden die worden aangemerkt als deel uitmakende van de Ecologische Hoofdstructuur, zoals bedoeld in artikel 2, tweede lid van de Wet ammoniak en veehouderij.

Met ingang van 5 april 2005 ligt het vastgestelde plan tot en met 17 mei 2005 ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen dit besluit tot vaststelling van de EHS t.b.v. de toepassing van de Wet ammoniak en veehouderij kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag gedurende bovenstaande periode. Vermeld daarbij duidelijk dat het gaat om het besluit "Provinciale Ecologische Hoofdstructuur in Fryslân t.b.v. de Wet ammoniak en veehouderij".

Bekendmaking beschikkingen
In onderstaand overzicht staan de vergunningen vermeld die de afgelopen week door ons zijn afgegeven.
Wanneer u meent door deze beschikkingen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning of ontheffing is verleend, worden gericht aan degene die de beschikking heeft afgegeven (burgemeester of college van burgemeester en wethouders), postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift kunt u vragen de beschikking tijdelijk ongedaan te maken. Zo'n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de presi-dent van de rechtbank te Leeuwarden, sector bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 0515-578786.

Beschikkingen

1. Bolsward Promotion, voor het laten hangen van max. 10 bogen en daarop de verlichte cijfers 550 te plaatsen voor de periode van 1 maart tot en met 1 november 2005;

2. Oranje Comité Bolsward, voor het houden van een evenement, nl. het Koninginnedagfeest op zaterdag 30 april a.s. in de binnenstad van Bolsward;

3. de heer H. de Jong, ontheffing van het sluitingsuur in sporthal De Middelzee op zondag 10 april a.s. van 17.00 tot 22.00 uur.

De beschikkingen liggen met ingang van heden ter inzage bij sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Agenda commissievergadering 12 april 2005

1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Spreekrecht burgers o.g.v. art. 12 van het reglement van orde van de commissie.

4. Verslag van de vergadering van de commissie van 8 maart 2005.
5. Informatieverstrekking door leden van het college:
1. algemeen/actueel;

2. middels ter kennis van de commissie gebrachte stukken, aanwezig in de infokast van de fractiekamer.

6. Uitgangspunten opmaak begroting 2006.

7. Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.
8. Vernieuwbouw stadhuis.

9. Verzoek tot vrijstelling van het bestemmingsplan Buitengebied voor het realiseren van een woonwagenstandplaats aan de Workummertrekweg.
10. Bouwplan voor het gedeeltelijk vergroten van het café aan de Bargefenne 7.

11. Verordening Wet voorziening gehandicapten.
12. Rondvraag.

13. Sluiting.