Gemeente Geertruidenberg


Verkeershinder richting Antwerpen

Reconstructiewerkzaamheden kunnen voor oponthoud zorgen richting Antwerpen.

Vanaf 26 maart is een begin gemaakt met de tweede hoofdperiode van de werkzaamheden aan de Ring om Antwerpen (R1). Nadat in 2004 de Ring richting Nederland is aangepakt, wordt in 2005 de Ring richting Gent onder handen genomen. Deze keer worden ook alle verbindingslussen van de toekomende autosnelwegen met de Antwerpse Ring heraangelegd. Op sommige lussen wordt de capaciteit tijdelijk beperkt of moet het verkeer een omleiding volgen. Dit zorgt voor extra verkeershinder.

Tweede helft april

De echte reconstructiewerkzaamheden aan de Ring beginnen op 23 april en duren tot medio september 2005. De ring blijft bereikbaar voor doorgaand verkeer (verkeer dat via de ring van de ene naar de andere autosnelweg rijdt), er zijn steeds minimaal twee versmalde rijstroken beschikbaar in elke rijrichting.

Advies doorgaand verkeer

Ondanks het feit dat de Ring in beide richtingen begaanbaar blijft, raadt Rijkswaterstaat doorgaand verkeer aan om vanaf de tweede helft van april de Ring Antwerpen te mijden gedurende de reconstructieperiode. Rijkswaterstaat adviseert de weggebruiker zich voor vertrek op de hoogte te stellen van de verkeerssituatie op alternatieve routes, bijvoorbeeld via de Moerdijkbrug/Bergen op Zoom/Roosendaal (A17/A58/A4) richting de Liefkenshoektunnel.

Bestemmingsverkeer

Antwerpen blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Dit verkeer wordt zoveel mogelijk via de Singel (parallelweg van de ring) de stad ingeleid. Toeristen vanuit Nederland die een bezoek aan Antwerpen willen brengen, wordt aangeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Info weggebruiker

Informatie over het Nederlandse wegennet wordt verstrekt via de verkeersinformatie op de radio, teletekst pagina's 730 en 731. Op internet kan men kijken op www.rijkswaterstaat.nl. Hier worden de links aangeven naar de Belgische sites die uitgebreid informeren over de werkzaamheden op de ring Antwerpen zelf.

Noodzaak en doel

De ring om Antwerpen is bijna 35 jaar oud en is sinds 1977 niet meer structureel onderhouden. De huidige situatie van het wegdek, de riolering, drainage en vangrails is dringend aan vernieuwing toe. Het doel van de ingrijpende werkzaamheden is de verkeersveiligheid verbeteren en het aantal files terugdringen.