Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenljist van 4 april 2005

Startnotitie Wet Maatschappelijke Ondersteuning De nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) - waar de huidige Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en Welzijnswet onder gaan vallen
- wordt waarschijnlijk per 1 januari 2006 ingevoerd. Voor gemeenten brengt dit een aantal (nieuwe) taken met zich mee. Hoewel er nog veel onzekerheden en onduidelijkheden zijn, is het van belang tijdig te starten met de voorbereidingen. Het college heeft de startnotitie vastgesteld. In deze notitie wordt onder meer aangegeven hoe - op basis van de huidige informatie - geanticipeerd kan worden op de komende ontwikkelingen.

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorbereidingsbesluit Plein 40-45, Hilvarenbeek Het college stelt de raad voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor het perceel Plein 40-45, nr 5 en 6 in Hilvarenbeek. Dit voorbereidingsbesluit is nodig om - via een vrijstellings-procedure - medewerking te kunnen verlenen aan een verzoek van Stichting Woningbedrijf Hilvarenbeek (SWH) om 7 seniorenappartementen en 1 zogenaamde grondgebonden woning' te mogen bouwen op deze locatie.

Aanpassing tarieven milieustraat Aan de raad wordt voorgesteld de tarieven voor de milieustraat aan te passen. Om contante betalingen aan de poort van de milieustraat te vereenvoudigen, wordt voorgesteld de tarieven af te ronden op hele euro's.