CREATIVE VENUE

Flexa introduceert speciale kleurenlijn met Kids Factory

Flexa introduceert samen met woonwarenhuis Kids Factory speciale kleurenlijn voor kinderen

Sassenheim, 5 april 2005 - Flexa introduceert deze maand haar nieuwe speciale kleurenlijn voor kinderen; de Flexa Kids Factory Collectie. Het gaat om tien inspirerende kleuren die zijn ontstaan in samenwerking met het trendy kinderwarenhuis Kids Factory. De collectie is gebaseerd op dieren en heeft voor ieder kind wel een speciale kleur, zoals bijvoorbeeld: Tijger, Kameleon, Puppy of Dolfijn. De campagne voor de Flexa Kids Factory collectie bestaat uit speciale inserts met kleurstalen in diverse kinderbladen en woonbladen. Flexa wil consumenten zelf thuis de kleur en verfmerkkeuze laten bepalen door middel van de grootste kleurstalencampagne ooit. Geïnteresseerde lezers kunnen zo thuis samen met hun kinderen kiezen welke kleur of kleurcombinatie ze in de kinderslaapkamer- en speelruimten willen gebruiken.

De Flexa Kids Factory collectie campagne wordt promotioneel ondersteund door de Flexa verfbus, een Amerikaanse schoolbus die in april en mei geheel in het campagnethema Flexa: de kleuruitvinders gespoten, door Nederland zal trekken en op diverse plaatsen kleurstalen uit zal delen van de nieuwe collectie. Ouders die een kleur uit de nieuwe collectie kopen in april, mei of juni, ontvangen een speciale verfoveral en verfsjablonen in de vorm van dieren.

In de vestigingen van Kids Factory in Amsterdam en Breda is ruim 7000 vierkante meter winkeloppervlak met de meest trendy kinderspullen. De nieuwe Flexa kleurcollectie is overal terug te vinden op de muren en meubels van de in totaal 80 trendy kinderkamers.

Kinderen associëren kleuren vaak met dieren en de natuur Niet voor niets gaven Flexa en Kids Factory hun kleuren de naam van dieren mee. Uit onderzoek blijkt dat kinderen kleuren vaak associëren met dieren en de natuur. Kleuren hebben ook veel invloed op de gemoedstoestand van kinderen, én op die van hun ouders. Zo is blauw rustgevend, rood geeft energie en van geel worden mensen vrolijk.

Kinderslaapkamers wisselen tot pubertijd gemiddeld drie maal van kleur
Uit de Flexa Trendmonitor Kleur in je leven, blijkt eveneens dat een kinderslaapkamer tot aan de puberteit gemiddeld wel drie tot vier keer van kleur verandert. De trend is dat dit steeds vaker gebeurt. Bij babys en peuters, wordt de kleur meestal bepaald door de ouders. Naarmate kinderen ouder worden ontwikkelen ze hun eigen specifieke kleurvoorkeur. Televisie en muziek worden veel genoemd als bronnen van inspiratie bij hoe een kinderkamer eruit uit komt te zien.

Flexa Kids Factory Collectie vrijwel overal verkrijgbaar Vanaf eind maart is de nieuwe Flexa Kids Factory collectie verkrijgbaar op de mengmachine in de meeste bouwmarkten en verfspeciaalwinkels. Naast deze speciale collectie komt Flexa dit voorjaar ook weer met een nieuw Flexa Colors Magazine waarin allerlei nieuwe interieurtrends en kleuren geïntroduceerd worden.

Over Kids Factory
In Kids Factory Amsterdam wordt elke dag een kinderfeest gevierd op 2600 vierkante meter. Een vrolijke en kleurrijke party van kidsdesign, meubels, mode en accessoires. Je vindt er meer dan 31 compleet ingerichte en aangeklede kamers voor babys, peuters en tieners, de leukste kinderkleding (alle topmerken) en fantastische dikke buiken-mode. In het gezellige Kids Cafe kun je terecht voor een lunch of een drankje, op de travel-afdeling staan honderden kinderwagens (die je ter plekke kunt uitproberen op de testbaan) en overal in de winkel stuit je op de leukste accessoires. Kortom: een groot feest van inspiratie en kleuren. No need to say more: in Kids Factory Amsterdam vind je alles voor je kind. De trends, evergreens & essentials.

Met een eigen designteam en een reeks goede meubelfabrieken is bij Kids Factory volop ruimte voor eigen ideeën. In bijna dertig jaar is de winkel uitgegroeid tot het trendy kinderwarenhuis van Europa. Alles wat je zoekt is in Breda te vinden op ruim 4600 vierkante meter. Meer dan 45 baby- en tienerkamers, hippe kinderkleren van de mooiste merken, trendy positiemode en de allerleukste accessoires. Allemaal even leuk en inspirerend. De stylingtips en de persoonlijke aandacht die je krijgt, maken Kids Factory
het topadres voor een dagje kindershoppen.

En wordt het je allemaal te veel dan kun je even bijkomen in het Kids Café, voor een heerlijke lunch of gewoon een lekker drankje.

Kijk voor meer inspiratie en informatie op www.flexa.nl of www.kidsfactory.nl.