Gemeente Beverwijk


06-04-2005

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wijkertoren-Overbos

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken volgens artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van 23 maart 2005 heeft besloten tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan voor het gebied Wijkertoren-Overbos van de gemeente Beverwijk.

Het plangebied ligt in een gebied dat omgeven wordt door de Overboslaan, Munnikenweg, Zweedselaan, Van Borsselestraat, Graaf Florislaan, Graaf Janstraat, Schans, Alkmaarseweg, De Raep, Peperstraat, Jan Alsweg, langs de Torenstraat naar de Arendsweg en Galgenweg richting Alkmaarseweg.

Het plan zorgt er voor dat er regels bestaan voor bouwen en gebruik van gronden en opstallen. Voor een deel van het plangebied bestonden tot voor kort nauwelijks regels (Bouwverordeningsgebied). Binnen het plangebied zijn een paar wijzigingsbevoegdheden opgenomen die het mogelijk maken dat met een extra procedure door burgemeester en wethouders bepaalde activiteiten mogelijk gaan worden en dat er ruimte komt voor (nieuwe) woningbouw (zo mogelijk gestapeld) en erven, groen, tuin, verkeer en verblijfsmogelijkheden en eventueel voor detailhandel en dat een parkeergarage tot stand kan worden gebracht. De betreffende gebieden zijn op de plankaart aangegeven, terwijl een uitvoerige beschrijving de mogelijkheden per plandeel laat zien.

Tegen het ontwerp-bestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend die bij de vaststelling van dit plan gedeeltelijk tot een wijziging hebben geleid met betrekking tot een omissie op de plankaart. (Gestapeld wonen voor het pand aan de Arendweg 33). Andere ingediende zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven om verdere wijzigingen aan te brengen.

Echter de raad heeft, mede naar aanleiding van verzoeken (die niet als zienswijzen waren ingediend) vanuit de bewoners rond de Burgerhartstraat, besloten om bij amendement ten aanzien van wijzigingsbevoegdheid II te bepalen dat het maximum aantal woningen dat daar gerealiseerd mag worden 30 zal bedragen. Ten aanzien van de maximale hoogte voor dit gebied is besloten dat deze 12 meter mag bedragen.

Inzage
Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van maandag 11 april 2005 4 weken voor iedereen ter inzage in het stadskantoor van Beverwijk. Ook kunt u in deze periode het bestemmingsplan inzien tijdens de openingsuren van de openbare bibliotheek Beverwijk, Kerkstraat 144 te Beverwijk.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen schriftelijk bedenkin­gen worden ingebracht (uitsluitend in bovenbedoelde periode waarin het plan ter visie ligt) bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland door:

a. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt, evenals belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest bij de voorbereiding van het plan overeenkomstig artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening hun zienswijze kenbaar te maken; b. een ieder voor zover hun bedenkingen betrekking hebben op de wijzigingen welke bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

De bedenkingen moeten worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, postbus 3007, postcode 2001 DA Haarlem.