Ingezonden persbericht


Unieke items uit tijdschrift Starstyle te koop op eBay.nl

Opbrengst is voor Unisida, een hulporganisatie voor weeskinderen met aids in westelijk Afrika

Amsterdam, 6 april 2005 - Online handelsplaats eBay.nl en het eigenzinnige tijdschrift Starstyle zijn een unieke samenwerking aangegaan. Meer dan 100 spullen uit het blad zijn momenteel te koop via de online handelsplaats. Deze nog nooit eerder vertoonde samenwerking stelt lezers in staat op dingen te bieden uit het gehele magazine. Op de pagina´s staat met stickers aangegeven wat er allemaal te koop is. De opbrengst gaat naar een Maison de Bonheur in Senegal, een wees- en ziekenhuis van de hulporganisatie Unisida voor HIV-besmette kinderen.

Nog nooit heeft een tijdschrift een dergelijke actie op poten gezet. Uit modereportages zijn die hippe cowboylaarzen en die fijne tas gewoon te koop. Maar ook concertkaartjes, kasteelovernachtingen, een tandenbleekbehandeling en een lidmaatschap voor een jaar van een hippe nachtclub worden geveild op eBay.nl.

Het meeste bizarre stuk is een ketting van de cultschrijver J.T. Leroy. Deze beschermeling van Winona Ryder en Courtney Love heeft iets heel bijzonders beschikbaar gesteld: een gesigneerd piemelbotje van een wasbeertje. Er zijn er maar liefst 5 beschikbaar. (Niet zielig: de beestjes zijn roadkill)

BNN presentatrice Hanna Verboom heeft een jasje ter beschikking gesteld. "Goed project, zo´n tehuis voor HIV-besmette kinderen in Afrika", aldus Hanna. Namens Eddy Zoey doneert BNN een dagje backstage chillen bij Top of the Pops.

De veiling loopt van 10 tot en met 20 april en is vanaf de eBay homepage www.ebay.nl via een link te bereiken, of (nu al) via de volgende url:

Over Starstyle
Starstyle is een eigenzinnig blad. Aan de buitenkant lijken we op onderdelen op een gewone glossy, maar een laag dieper zit een levensvisie die aansluit bij een nieuwe generatie vrouwen. De humor, het mild de draak steken met celebs en de verfrissende manier waarop mode en beauty worden behandeld, is in de drie jaar dat Starstyle bestaat in Nederland nog niet geëvenaard. Starstyle relativeert de sterren, alle glamour is voor de lezer ook meteen bereikbaar, dichtbij, toepasbaar en leuk.

Over Unisida
Monseigneur Thédore Saar, bisschop van Dakar, heeft 2 hectare grond aan de organisatie Unisida beschikbaar gesteld. Deze Franse hulporganisatie (www.unisida.org) zet zich in voor weeskinderen met Aids in westelijk Afrika. Het opmerkelijke is dat de voorzitter van Unisida Senegal, Abdonlaye Diallo, een imam is. Samen hebben zij de eerste steen gelegd voor de eerste Maison de Bonheur. Dit complex zal onderdak gaan bieden aan 50 weeskinderen met het HIV of het Aids-virus. Het complex zal bestaan uit een ziekenhuisje dat meteen een streekfunctie krijgt, een weeshuis, een school, een boerderij en sportvelden.

Over eBay®
Met 135 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: .



Ingezonden persbericht