Vendex KBB NV

Persbericht

DE BIJENKORF IS VOORNEMENS OM OUTLET STORE IN VENLO TE OPENEN

Amsterdam, 1 oktober 2004 ­ De Bijenkorf heeft de intentie om in april 2005 een outlet store in het centrum van Venlo te openen. De Bijenkorf Outlet zal circa 4.000 m2 groot worden en is naast de vestiging in Bataviastad de tweede Bijenkorf Outlet in Nederland. Naast een internationaal aanbod in mode en mode-accessoires zullen de productgroepen boeken, cd's, woonaccessoires, kookshop en huishoudtextiel vertegenwoordigd zijn. Een productaanbod met een `brand' portfolio dat in overeenstemming is met het productaanbod van de twaalf Bijenkorf filialen. Alleen meubelen zullen beperkt aanwezig zijn. De Bijenkorf Outlet biedt kortingen tussen 30 en 70 procent.

De formule Bijenkorf Outlet is met de opening van de eerste outlet store in Batavia stad in mei 2003 aan de multi format-strategie van de Bijenkorf toegevoegd. Naast de flagship stores in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag heeft de Bijenkorf medium stores in Amstelveen, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Enschede en Maastricht, drie modefilialen in Breda, 's-Hertogenbosch en Groningen en een winkel op internet, www.bijenkorf.nl.

De Bijenkorf is met haar collecties continu vernieuwend en trendbepalend. Het assortiment is dynamisch en de twaalf filialen hebben voortdurend te maken met collectiewisselingen en daarmee met uitlopende producten (restanten). Het concept van de Bijenkorf Outlet is een passend antwoord op het stroomlijnen van het productaanbod in de twaalf filialen en biedt het warenhuis daarmee de mogelijkheid continu dynamisch, trendsettend en inspirerend te zijn.

Bijenkorf Outlet Venlo
De Bijenkorf Outlet wordt gevestigd in het voormalige pand van V&D aan de Vleesstraat 34-42 in het centrum van Venlo. Het winkelbeeld zal transparant, robuust en hightech zijn, waarbij de kenmerkende Bijenkorf dynamiek niet achterwege zal blijven. De opening van de Bijenkorf Outlet staat vooralsnog gepland voor april 2005.


* * *