Amsterdam RAI

negen-maanden-beurs 2005
21 dec 2004

DE FEESTEN VAN DE NEGEN-MAANDEN-BEURS 2005

Nieuw: trainingskamp voor aanstaande vaders

De negen-maanden-beurs heeft iets te vieren in 2005. Van 6 tot en met 10 april wordt in Amsterdam RAI zowel het feest van de geboorte als de twintigste editie van het evenement gevierd. Dubbel feest dus.

Het jubilerende evenement voor aanstaande ouders en ouders met babys kent onder meer een Mode Feest, waarbij dagelijks shows zijn van de laatste zwangerschapskleding, -lingerie en badmode. Ook kinderen tot en met 8 jaar tonen hier hun kleding voor het komende seizoen. Op het Babykamer Feest worden verschillende babykamers getoond, zijn diverse babykamer accessoires te bekijken én staan stylistes klaar om bezoekers advies te geven voor de toekomstige babykamer thuis. Op het Babykamer Feest wordt ook aan kinderkamerkunst gedaan. Bezoekers kunnen in workshops leren om zelf bijvoorbeeld een schilderijtje te maken.

Feestje voor opas en omas
Met het oog op de jubileumeditie van het evenement wordt ook extra aandacht besteed aan opas en omas. Nicole Otterloo van Amsterdam RAI: Opas en omas krijgen een steeds grotere rol bij hun kleinkinderen, maar waar moeten ze eigenlijk allemaal rekening mee houden? Bijvoorbeeld met veiligheid in en om het huis; wat moet ik allemaal in huis hebben voor mijn kleinkind en waar moet ik op letten? Maar bijvoorbeeld ook met veilig slapen; hoe maak ik het bedje goed en veilig op? En natuurlijk het financiële gedeelte; als ik mijn kleinkind wat wil schenken, hoe gaat dat? Opas en omas krijgen verder tips over leuke uitstapjes om met de kleinkinderen te gaan doen en er zijn boeken, speciaal voor opas en omas.

Trainingskamp voor vaders
Ook de vaders komen uitgebreid aan bod tijdens de negen-maanden-beurs. In het Ikvader Trainingskamp kunnen aanstaande en jonge vaders zich bijvoorbeeld in hoog tempo bekwamen in vijf essentiële vadervaardigheden: luier verschonen, het geven van flesvoeding, baden, het besturen van een kinderwagen, het installeren van de babyfoon en basiskennis over de baby. Na ontvangst en inschrijving krijgt de vader een deelnemersbewijs waarmee hij het parcours kan betreden. Vervolgens wordt hij langs vijf haltes geleid; bij elke halte wordt hij begroet door een instructeur die hem vraagt zijn vaardigheid te demonstreren. Aan het einde van de route krijgt de vader een Ikvader Tas uitgereikt. Vaders die op alle onderdelen goed hebben gescoord, ontvangen een speciale attentie.

Borstvoeding Verdient Tijd
Op het plein van het Voedingscentrum en de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties wordt de campagne Borstvoeding Verdient Tijd onder de aandacht gebracht. Bezoekers kunnen hier terecht met al hun vragen over borstvoeding. Ook zijn hier de nieuwste afkolfapparaten en voedingsbehas te vinden, evenals speciale kleding voor moeders die op een makkelijke manier borstvoeding willen geven.

Meer informatie over de negen-maanden-beurs is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl.

Amsterdam, december 2004


---
Noot voor de redactie,