Ingezonden persbericht


6 april 2005

RECTIFICATIE: Marktonderzoek Heliview liberalisering arbodiensten

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de pers omtrent een door Heliview in opdracht van Dexis Arbeid uitgevoert onderzoek naar de gevolgen van de liberalisering arbodiensten het volgende:

Binnen het ANP persbestand wordt aangegeven dat 6 op de 10 grote bedrijven in het kader van genoemde liberalisering overweegt haar arbodienst de rug toe te keren. Deze conclusie wordt op geen enkele wijze door de onderzoeksresultaten ondersteund en wordt als zodanig in de berichtgeving van Dexis Arbeid richting ANP ook geenszins gesuggereerd.

In werkelijkheid en bij juiste interpretatie van de cijfers blijkt, dat het slechts 1 op de 10 bedrijven betreft die een volledig opzeggen van het contract met haar Arbodienst serieus overweegt.

Wel kan worden geconcludeerd dat de vangnetregeling, waarbij de arbodienstverlening volledig bij een arbodienst wordt ondergebracht sterk terrein verliest op de maatwerkoplossing waarbij doorgaans het eigen bedrijf in samenwerking met haar arbodienst of een andere externe partij deze activiteit aanpakt.