Politie Zeeland


---


Z-1900-2005 Inbraak en diefstal auto

Tussen dinsdag 22.00 en woensdag 11.00 uur werd ingebroken in een woning in Westdorpe.
Er werden enkele duizenden euro's, een paar horloges, een mobiele telefoon en een sleutelbos weggenomen. Met de sleutel die aan de sleutelbos hing, werd vervolgens ook de auto gestolen. Het betreft een zilverkleurige Mercedes-Benz, type E270, waarvan de waarde niet bekend is.


W-1901-2005 Vernielingen aan auto

Tussen zaterdag 09.30 en woensdag 14.30 uur werd een personenauto in de Europalaan in Middelburg met verf bespoten.
Eerder werd de auto bekrast en werd een spiegel vernield. Er is geen schadebedrag bekend.

W-1902-2005 Winkeldiefstal
In de Landluststraat in Middelburg werden woensdag om 14.15 uur twee Vlissingers, een 43-jarige man en een 40-jarige vrouw aangehouden.
Zij worden verdacht van diefstal van twee pluche beesten met een totale waarde van E 7,50 van een rek voor een winkelpand in de Walstraat in Vlissingen.

O-1903-2005 Aanrijding in Goes
Op de Kreukelmarkt in Goes vond woensdag om 18.20 uur een aanrijding plaats tussen een huisvuil- en een personenauto.
De 41-jarige, uit de gemeente Borsele afkomstige, bestuurder van de huisvuilauto manoeuvreerde zijn auto achteruit richting de Klokstraat waarna hij vooruit reed. Op dat moment kwam van rechts een 68-jarige Goese automobilist vanuit de Zusterstraat aanrijden. De bestuurder van de huisvuilauto verleende geen voorrang en er ontstond een aanrijding waarbij beide voertuigen beschadigd raakten.

O-1904-2005 Vernieler krijgt spijt?
Een 35-jarige eigenaar van een personenauto, waarvan tussen vrijdag 18 op zaterdag 19 maart alle banden waren lekgestoken, vond onlangs een envelop in zijn brievenbus met daarin enkele honderden euro's.
De auto, waarvan de banden waren lekgestoken, stond geparkeerd in de Zuiddeeweg in Hoedekenskerke. De brief met het geld was anoniem verstuurd.

O-1905-2005 Aanrijding in Wemeldinge
Op de Prinses Beatrixweg in Wemeldinge vond woensdag om 17.30 uur een aanrijding plaats.
Een automobiliste uit de gemeente Kapelle kwam achteruit uit een uitrit rijden en liet een bestuurster uit dezelfde gemeente niet voorgaan (van de vrouwen is geen leeftijd bekend).Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide auto's beschadigd raakten. Het voertuig van de vrouw die uit de uitrit kwam, kwam door de klap van de aanrijding nog in botsing met een geparkeerde auto. Ook dit voertuig raakte beschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.