3 e persbericht van woensdag 6 april 2005

Eindhoven 06-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van openlijke geweldpleging aangehouden

In zijn woning in Woensel Noord is woensdag rond 16.30 uur een 13-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging eerder die middag op de Nuenenseweg. Hier werd tussen 15.30 en 16.00 uur een 15-jarige jongen uit Nuenen door een aantal jongens geslagen. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na worsteling met motoragent

Op de Vijfkamplaan is woensdag rond 18.40 uur een 17-jarige Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. Een motoragent zag de verdachte bromfietser zonder helm rijden en gaf hem een bekeuring. Verder onderzoek wees uit dat de verdachte geen geldig bromfietscertificaat had. Ook hier kreeg hij een bon voor. De Eindhovenaar begon de agent uit te schelden en probeerde hem te slaan waarop hij werd aangehouden. Tijdens de aanhouding ontstond een worsteling tussen de agent en de verdachte waarbij ze beiden op de grond belandden. De verdachte schopte de agent. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verkeerscontrole

In Strijp zijn woensdag op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. In totaal werden twintig bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor verkeerd parkeren, zeven voor het niet dragen van de autogordel, zeven voor een vervallen APK en één voor het niet in het bezit zijn van het bromfietscertificaat.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan zijn woensdag tussen 10.00 en 11.45 uur 590 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 90 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Ook op de Professor Dr. Dorgelolaan werd woensdag tussen 13.10 en 15.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 970 gecontroleerde voertuigen reden 110 bestuurders harder dan de maximum snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de kruising Bisschop Bekkerslaan Brussellaan is woensdag tussen 16.00 en 17.30 uur een verkeerscontrole gehouden. 21 personen gingen op de bon omdat ze door rood reden. Tevens werd 1 bekeuring uitgedeeld voor het rijden zonder bromfietscertificaat.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan Ridderstraat heeft de politie woensdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bestond uit 170 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 28-jarige bewoonster werd aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Best: Fietser gewond

Op de kruising Salderes Lijsterbes is woensdagmiddag rond 13.20 uur een 9-jarige fietser uit Best gewond geraakt. De fietser reed over de Salderes en sloeg plotseling linksaf richting Lijsterbes. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 32-automobilist uit Best die uit tegengestelde richting over de Salderes aan kwam rijden. De fietser is voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. Hij liep een gebroken hand en een hersenschudding op.

Best: Inbraken in schuurtjes flatgebouw

In drie schuurtjes van een flatgebouw aan de Leemkuilen werd tussen dinsdag 13.45 uur en woensdag 16.45 uur ingebroken. Uit twee van de drie schuurtjes werden spullen gestolen. Uit het ene schuurtje een fiets en uit het andere een zilvergrijze scooter van het merk Puch. De schuurdeuren werden opengebroken om binnen te komen. Bij een vierde schuurtje werd geprobeerd om in te breken.

De Rips: Snelheidscontrole

Op de Stippelberg zijn woensdag tussen 13.35 en 16.30 uur 951 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 80 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 144 km/u.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Dorpstraat zijn woensdag tussen 15.10 en 17.15 uur 1.031 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 55 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.