Gemeente Terneuzen

Persbericht 23-03-2005

Zeldenrust voert actie tegen zwerfvuil

TERNEUZEN Op donderdagmiddag 7 april vindt in de wijk De Kraag / Hof Zeldenrust / Sint Annapolder een schoonmaakactie plaats. Zwerfvuil wordt opgeruimd door wijkbewoners en leerlingen van verschillende scholen. Door het ophangen van een raamposter kunnen wijkbewoners bovendien hun wens om een schone wijk kracht bijzetten.

In de Terneuzense wijk De Kraag / Hof Zeldenrust / Sint Annapolder is het volgens veel buurtbewoners aangenaam wonen. Maar er zijn ook verbeterpunten. Een bron van onvrede is het zwerfvuil in de wijk. Om dit probleem aan te pakken, start binnenkort een speciale actie.

Op donderdagmiddag 7 april vanaf 13.15 uur trekt een witte tornado door de wijk om het zwerfvuil te verwijderen. Leerlingen van de basisscholen maken de omgeving van hun eigen school schoon. Studenten van het ROC Westerschelde en het Zeldenrust-Steelantcollege geven de voetpaden en fietsroutes van en naar hun school een schoonmaakbeurt. Ook bewoners van de wijk doen mee.

Buurtbewoner kunnen hun steun voor de actie kenbaar maken door een speciale raamposter op te hangen. Door de poster tot en met 2 mei op te hangen op een goed zichtbare plaats maken ze bovendien kans op een cadeaubon van honderd euro. Door de poster achter het raam te hangen, wijzen ze vervuilers op de wens van veel bewoners om de wijk voortaan schoon te houden.

Noot aan de redactie:
De poster vindt u in de bijlage.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
gemeente Terneuzen
Dirk Timmers
0115-455 523
06-536 911 35

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright