Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/04/05 Koningin neemt eerste exemplaar jubileumboek in ontvangst

Hare Majesteit de Koningin neemt donderdag 7 april in paleis Huis ten Bosch te Den Haag het eerste exemplaar in ontvangst van het programmaboek 25 jaar Koningin Beatrix. Het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum heeft in deze uitgave de vele activiteiten gebundeld die dit jaar plaatsvinden in het kader van het 25-jarig regeringsjubileum van de Koningin. Het boek wordt aan de Koningin overhandigd door de voorzitter van het Nationaal Comité, mevrouw mr. Yvonne E.M.A. Timmerman-Buck.

Het programmaboek bevat het totale programma van het Zilveren Regeringsjubileum. De voorgenomen activiteiten en evenementen houden zowel verband met de waardering voor de manier waarop de Koningin haar ambt vervult, de rijkdom en diversiteit van de Nederlandse samenleving en het belang van ons staatsbestel. De jubileumactiviteiten en
-evenementen hebben zowel een feestelijk als inhoudelijk karakter.

De talrijke evenementen, met een nationale, regionale of lokale uitstraling, zijn in het boek in chronologische volgorde terug te vinden. Het merendeel van de activiteiten is door Nederlanders uit alle geledingen van de samenleving zelf naar voren gebracht en wordt ook grotendeels door hen uitgevoerd. Daarmee is een belangrijk doel van de jubileumviering bereikt, namelijk dat die voor, door en met de Nederlanders ontwikkeld zou worden.

Het programmaboek bevat eveneens een beschrijving van organisaties en bedrijven die zich tijdens het jubileumjaar op een speciale manier inzetten en het jubileumlogo hebben aangevraagd en ontvangen.

De kalender en beschrijvingen worden afgewisseld met historische en algemene achtergrondinformatie over het Huis Oranje-Nassau en beeldmateriaal uit de afgelopen 25 jaar.