Gemeente Den Helder

07-04-2005
Groot onderhoud in 2005: De Schooten
Is uw straat dit jaar aan de beurt?

Ieder jaar verricht de gemeente het zogenaamde groot onderhoud. Hiermee bedoelen we onder meer het vervangen of renoveren van het riool, het opnieuw asfalteren van straten en het snoeien van heesters in openbaar groen. Maar ook het straatmeubilair, de verlichting en de inrichting van speellocaties worden meegenomen in het groot onderhoud. Soms wordt een straat meteen heringericht als 30 kilometergebied.

De planning van al deze werkzaamheden is opgenomen in het plan Onderhoud Openbare Ruimte 2005.

De Schooten
In 2005 wordt een belangrijk gedeelte van de Schootenweg (tussen de Ravelijnweg en de Nijverheidsweg) gereconstrueerd. Deze reconstructie is tamelijk ingrijpend en houdt meer in dan normale onderhoudswerkzaamheden. De Schootenweg gaat namelijk helemaal op de kop: van verharding tot groen, van verlichting tot bushaltes. Verder wordt dit jaar het asfalt van de Doggersvaart op diverse plaatsen gerepareerd, vindt herstrating plaats van het laatste deel van de Landmetersweg en van de J. Giltjesstraat. Beide straten worden vervolgens ingericht als 30 kilometerzone. De Ambachtsweg krijgt dit jaar een nieuwe wegfundering. Als gevolg van het toenemende vrachtverkeer is hier namelijk sprake van zeer sterke spoorvorming.

In het park naast de Torp krijgen de schelpvoetpaden een opknapbeurt.

Het groot onderhoud van het openbaar groen is nu bijna afgerond. Dit jaar is als laatste de Schout- en Schepenenbuurt aan de beurt. Het geplande onderhoud bestaat voornamelijk uit snoeiwerk.

Overzicht
In het overzicht staat welke delen van de straten aangepakt worden, wat er precies gaat gebeuren en of er iets aan de openbare verlichting gedaan wordt. Het is mogelijk dat in het overzicht straten zijn vermeld, waar op dit moment gewerkt wordt of waar de werkzaamheden inmiddels zijn afgerond.

Overzicht geplande werkzaamheden De Schooten