Politie Limburg-Zuid

Datum : 7 april 2005

Maastricht: politie ontmantelt hennepplantages
Woensdag heeft de politie in een loods aan de Sandersweg en aan de Ambyerstraat-Zuid in Maastricht hennepplantages aangetroffen. Op de Sandersweg troffen agenten in een loods ruim 1000 planten aan. In een woning aan de Ambyerstraat-Zuid bestond de plantage uit bijna 300 planten. De eigenaar van de plantage in de loods is nog niet bekend. In het andere geval werd proces-verbaal opgemaakt tegen de 23-jarige bewoner.

Maastricht; politie houdt duo aan met harddrugs
Woensdagavond omstreeks 20.50 uur werden op de President Rooseveltlaan in Maastricht een 45-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Verdun (F) aangehouden. Het tweetal werd in een auto aangetroffen. Zij bleken in het bezit te zijn van 37 gram heroïne. Na het opmaken van een proces-verbaal werden beiden weer in vrijheid gesteld.

Valkenburg/Meerssen; autobranden
Donderdagmorgen werden omstreeks 06.00 uur twee autobranden gemeld. Op een parkeerplaats aan de Prinses Margrietlaan in Valkenburg brandde een auto helemaal uit. De tweede auto stond op de Geuldalweg in Meerssen. Ook deze auto brandde helemaal uit. Of er in beide gevallen sprake is van brandstichting is onduidelijk.

Sittard; bewoners overlopen inbreker
Woensdagavond omstreeks 21.40 uur werden twee bewoners van een woning aan de Janekers Vaart in Sittard bij thuiskomst geconfronteerd met een inbreker. In een poging de inbreker vast te grijpen ontstond een kleine worsteling, waarbij één van de bewoners zich aan een vinger verwondde. De inbreker wist via een raam te vluchten. Of hij iets buit heeft gemaakt is nog onduidelijk. Tijdens zijn vlucht heeft hij een tas met gereedschap en een petje achter gelaten.

Sittard; dronken automobilist met auto van de weg
Woensdagavond omstreeks 21.00 uur raakte een 37-jarige dronken automobilist uit Sittard op de Hemelsley in die plaats met zijn auto van de weg. Vlakbij bij de rotonde met de Keulse Baan reed hij met zijn auto twee verkeersborden omver en kwam daarna op een verhoging tot stilstand. Een poging om hierna weg te rijden mislukte omdat de auto vastzat. Uit de blaastest die de bestuurder moest ondergaan bleek dat hij 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de Sittardenaar werd ingevorderd.

Buchten; politie zoekt aanrander op racefiets
Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft een tot nu toe onbekende man op de Leienbergstraat in Buchten geprobeerd twee 15-jarige meisjes aan te randen. De beide meisjes stonden met elkaar te praten toen een man op een racefiets en gekleed in wielertenue, voorbijgereden. Hij stopt vervolgens onder een even verderop gelegen tunnel. Even later komt deze man terug met zijn geslachtdeel uit zijn broek. Hij grijpt beide meisjes bij de armen en probeert hen mee te trekken in de richting van de tunnel. Toen de man de meisje op zeker moment even losliet zagen de meisjes kans om weg te rennen. Hierna fietste de dader weg over de Poststraat in de richting van de spoorwegovergang. De dader droeg wielrenkleding. Het shirt was overwegend wit met daarop in zwarte tekst: Rabobank. Opvallend was ook de zeer strak om het hoofd zittende muts in de kleuring wit, zwart en blauw die de man droeg. De man was circa 1,70 mtr groot en sprak met een Belgisch accent. De politie is op zoek naar getuigen, in het bijzonder naar een vrouw met een kinderwagen die de dader moet hebben gezien. Eén van de slachtoffers heeft zich bij de politie gemeld en deed aangifte.

Heerlen; politie vindt harddrugs in woning
Woensdag 6 april 2005 heeft de politie in een woning aan de Kampstraat in Heerlen twee mannen (27 en 53 jaar) uit die plaats aangehouden. Reden van deze aanhouding was het feit dat in de kamer van een van hen ruim 19 gram cocaïne werd aangetroffen. De controle werd uitgevoerd het zogenaamde Flexteam, waarin wordt samen gewerkt door politie, gemeente en brandweer.

Afz:

Jack van Kleef

Politie Limburg Zuid

Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620

e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl