Gemeente Harderwijk

7/4/2005

Waarheen met defecte kleine elektrische apparaten

7-4-2005

Ook voor elektrische apparaten geldt dat we op de kleintjes moeten letten. Anders dan bijvoorbeeld een oude vrieskist kan een kapotte elektrische tandenborstel snel in het gewone afval verdwijnen. Toch is het belangrijk dat u ook kleine apparaten apart houdt. Scheerapparaten, föhns, mixers, boormachines, enzovoort kunnen prima worden hergebruikt. Zo haalt men het metaal uit een mixer om er weer nieuwe dingen van te maken. Ook accus en batterijen zijn schadelijk genoeg om apart ter recyclen.

Hoe kunt u kleine elektrische apparaten inleveren?
1. De winkelier is verplicht bij aanschaf van een nieuw apparaat de oude gratis in te nemen. Dit geldt voor televisies en koelkasten, maar ook voor scheerapparaten en waterkokers.

2. Kleine elektrische apparaten kunt u, net als het klein chemisch afval in uw milieubox doen. Dusseldorp komt een volle milieubox gratis bij u ophalen. Bel 0900-0955 voor het maken van een afspraak. U kunt kleine elektrische apparaten ook meegeven aan het Leger des Heils wanneer die (in de week van 9 mei) een kledinginzamelingsactie houdt.

Wilt u meer weten over elektrische apparaten en de inzameling ervan? Kijk dan op www.afvalscheiden.info of neem contact op met onze servicetelefoon Snel Herstel, tel 411 333.

---

gemeente harderwijk © gemeente harderwijk 2001