ROC Friese Poort


Uniek project | 07-04-2005

Op woensdag 6 april is bij ROC Friese Poort een uniek project afgerond. Uit handen van afdelingsdirecteur Techniek, de heer Toren, ontvingen 7 vmbo-leerlingen van RSG Magister Alvinus een certificaat AutoCAD (technisch tekenen).

Dit is een bijzondere gebeurtenis, aldus de heer Toren van ROC Friese Poort. In de eerste plaats is het de eerste keer dat leerlingen van het vmbo les kregen bij ons in het mbo, maar ook voor onze eigen deelnemers was het een leerzame ervaring. Vier deelnemers hebben de vmbo-leerlingen van Magister Alvinus begeleid en les gegeven, vaardigheden waar ze ook in een toekomstige functie mee te maken zullen krijgen. Een belangrijk leermoment dus.

De heer Bloem van RSG Magister Alvinus beaamde dit. Een tijdje geleden hebben we contact opgenomen met ROC Friese Poort over de scholing van een aantal van onze leerlingen. Een van de nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs is dat een deel van het lesprogramma buiten onze eigen schooldeuren plaatsvindt. Waarom zou je per slot van rekening zelf proberen het wiel uit te vinden, als je weet dat vlakbij alle kennis binnen handbereik is? En we hebben gemerkt dat dit concept werkt. Onze leerlingen zijn zelfs thuis bezig met AutoCAD, en dat zegt toch wel wat. Elke keer kwamen ze terug met enthousiaste verhalen over deze lessen.

Een succesvol project dat zeker een vervolg krijgt. Inmiddels hebben er meer gesprekken plaats gevonden tussen RSG Magister Alvinus en ROC Friese Poort