Gemeente Eindhoven

Persbericht: 7 april 2005, no. 80

Demontage hulpconstructie voetgangersbrug

Boschdijktunnel nogmaals 5 dagen afgesloten

Op 23 januari startte de bouw van een voetgangersbrug tussen de Piazza en de (in aanbouw zijnde) Media Markt. Nu de bouw van de voetgangersbrug zo ver klaar is dat de hulpconstructie afgebroken kan worden, wordt de Boschdijktunnel nogmaals een paar dagen afgesloten.

Tussen de vorig jaar geopende Piazza en de dit jaar te openen Mediamarkt, allebei gelegen aan de Boschdijktunnel, is een voetgangersbrug gebouwd. Voor het bouwen van deze brug over de weg (Boschdijktunnel) was een hulpconstructie nodig. De voetgangersbrug is nu zo ver gereed dat de hulpconstructie gedemonteerd kan worden. Om de demontage veilig te laten verlopen is het noodzakelijk dat de Boschdijktunnel afgesloten wordt voor het verkeer.

De afsluiting is als volgt:

* Op zondag 10 april is de Boschdijktunnel gesloten voor al het verkeer.

* Van 11 t/m 15 april is de Boschdijktunnel afgesloten voor al het verkeer, behalve voor het busvervoer (lijndiensten).

De omleiding voor het autoverkeer loopt via de Elisabethtunnel en vervolgens de Mathildelaan of de Vonderweg, Willemstraat naar het Centrum. De voetgangers kunnen via de Lardinoisstraat/Piazza naar en van het Centrum lopen. De fietsers worden omgeleid via de Vestdijktunnel.

De omleiding voor de bussen op zondag 10 april, als de Boschdijktunnel volledig is afgesloten, loopt via de Keizersgracht, Willemstraat, Vonderweg, Elisabethtunnel naar Neckerspoel.

© 2005 Gemeente Eindhoven