Gemeente Breda

Gemeente sluit huurovereenkomst parkeerdek HEMA

Het Parkeerbedrijf van de gemeente Breda gaat een huurovereenkomst aan met Vendex Koninklijke Bijenkorf Beheer (VENDEX KBB).

Deze overeenkomst voor een periode van 15 jaar betreft de huur van het door VENDEX-KBB te realiseren parkeerdek met 90 parkeerplaatsen op het dak van het pand van de HEMA aan de Ginnekenstraat. Het parkeerdek wordt voor risico van het Parkeerbedrijf geëxploiteerd.

Met de komende sluiting van de Havengarage en het wegvallen van ongeveer 350 straatparkeerplaatsen in het kader van de ontwikkelingen rond de Nieuwe Mark is vervangende parkeerruimte in de binnenstad wenselijk. Het plan van VENDEX-KBB voorziet daarin voor een deel door de aanleg van 90 parkeerplaatsen op het dak van het HEMA-pand aan de Ginnekenstraat. De nieuwe parkeerplaatsen worden ontsloten via de parkeergarage Concordiastraat. Tussen het dak van de HEMA en de Concordiagarage wordt een brug gebouwd, zodat het autoverkeer via de garage van en naar het parkeerdek op de HEMA kan rijden.

Het nieuwe parkeerdek op het dak van de HEMA krijgt een voetgangersontsluiting aan de achterkant van het pand van de HEMA op het pleintje aan de Bleekstraat. Bezoekers kunnen straks via een trap of een glazen lift het parkeerdek bereiken of verlaten. Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de sociale veiligheid.

Het nieuwe parkeerdek moet eind 2005 in gebruik worden genomen.

Breda, 7 april 2005