Ingezonden persbericht


http://www.kinderontvoering.info

PERSBERICHT

Wordt 7 april de dag van de rechten van het kind?

Arnhem, 4 april 2005

Vele stichtingen, organisaties en particuliere initiatiefnemers trachten sedert jaren voor een doorbraak te zorgen in de Haagse politiek betreffende betere bescherming van de rechten van het met ontvoering bedreigde of reeds ontvoerde kind, zou het rondetafelgesprek op 7 april a.s. hier de 'doorbraak' kunnen geven?

De vastekamercommissie van Justitie heeft woordvoerders/sters van diverse kinderbelangenstichtingen en -organisaties uitgenodigd om gedurende een rondetafelgesprek inzicht te krijgen in de problemen die spelen rond met ontvoering bedreigde en reeds ontvoerde kinderen, daar volgens een aantal van deze groeperingen (waaronder de Stichting Kinderontvoering uit Arnhem) stevige en onderbouwbare kritiek hebben op het beleid van Justitie en Buitenlandse Zaken betreffende teruggeleidingen van Nederlandse kinderen.

De Stichting Kinderontvoering zal de nadruk gaan leggen op het voorkomen van Internationale Kinderontvoeringen door het verzoek in te dienen om de voorbereidende maatregelen en ondernomen pogingen tot een kinderontvoering al strafbaar te stellen ingevolge de artikelen 45 en 46 Wetboek van Strafrecht omdat er op dit moment geheel geen wettelijke bescherming aan kinderen wordt geboden om een ontvoering te kunnen voorkomen.

Voor de deelname aan dit rondetafelgesprek hebben de navolgende personen en stichtingen een uitnodiging ontvangen:

mr. S. Meuwese, Defence for Children
mw. E. Kalsbeek, mw. M. Pas, Stichting Gestolen Kinderen mw. dr. B. de Hart, Radboud Universiteit
mw. E. van Dieren, Stichting de Ombudsman
mw. B. van Schelven, Nederlandse Rode Kruis
mr. M. Dirksen, algemeen directeur Bureau Jeugdzorg mr. F.A. van der Reijt, kinderrechter te Den Bosch mr. R. Krijger, kinderrechter te Zutphen
mw. mr. L.E.N. Vroon, Internationaal Juridisch Instituut mr. G.E. Schmidt, Asser Instituut
dhr. J. Smits, Stichting Kinderontvoering

Naar ALLE waarschijnlijkheid zal iedere pc bezitter (tussen 11.00 en 13.00 uur) dit overleg middels 'livestream' kunnen volgen door te kiezen voor de Troelstrazaal op de navolgende link:

http://www.tweedekamer.nl/applicaties/livedebat/index.jsp

Stichting Kinderontvoering
Jacques Smits

026-3891532
06-14119693