Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Utrecht, woensdag 6 april 2005

ArboNed lanceert keten van vitaliteitscentra op Wereldgezondheidsdag

Onder de naam KeurCompany lanceert ArboNed op Wereldgezondheidsdag, donderdag 7 april, een keten van vitaliteitscentra. Werknemers, werkgevers en consumenten kunnen er leefstijl- en gezondheidsonderzoeken laten afnemen die op verschillende niveaus inzicht geven in hun fysieke en mentale gesteldheid. Met KeurCompany biedt ArboNed een antwoord op de maatschappelijke noodzaak preventief veel bewuster met gezondheid om te gaan. Langer werken vereist immers een gezond lichaam en een veerkrachtige geest.

Met het vitaliteitsprogramma van KeurCompany focust ArboNed op de noodzaak van een gezond leven. Gemiddeld krijgt de Nederlander op zijn 53e levensjaar voor het eerst een chronische ziekte (verhoogde bloeddruk, suikerziekte, longaandoeningen) en geeft hij op zijn 60e aan geen goede gezondheid te genieten. Een sociaal én zakelijk probleem, want waar een werknemer nu op die leeftijd met werken stopt, zal hij straks nog jaren aan het arbeidsproces moeten deelnemen.

Cyclisch onderzoekprogramma
Aan de basis van het vitaliteitsprogramma ligt het Medewerkersvitaliteitonderzoek dat een 'foto' maakt van de menselijke kracht in een organisatie. Met deze 0-meting kunnen verschillende onderzoeken volgen die een slag dieper gaan. Zo weet de Vitality Check exact te benoemen of een medewerker al dan niet bevlogen is of burnout heeft en kan het de oorzaak daarvan aanwijzen. Het onderzoek, dat een bedrijfsarts van ArboNed samen met Universiteit Utrecht heeft gemaakt, is uniek in Nederland en een krachtig instrument om werknemers ook geestelijk langer fit te houden. De Vitality Check is uitgevoerd bij het management van een groot bedrijf. Binnen een jaar daalde het burnout-percentage van 11 naar 4; het percentage bevlogenheid steeg van 18 naar 26. Speciaal voor topmanagers heeft KeurCompany de Executive Check ontwikkeld. Deze doelgroep krijgt vanuit de bedrijfsgezondheidszorg weinig aandacht, terwijl zij aan grote gezondheidsrisico's blootstaat. De Executive Check biedt hun op een exclusieve locatie een fysiek en mentaal onderzoek. Een kleiner en voor een breder publiek inzetbaar onderzoek is de Health Check. Deze geeft snel inzicht in de kans op hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer één in Nederland. Roken, weinig bewegen, stress en overgewicht verhogen de kans op hart- en vaatziekten.

Concrete oplossingen
Door hun leefstijl aan te passen hebben mensen grote invloed op hun gezondheid. KeurCompany helpt hen met concrete oplossingen. Zo kan men gebruikmaken van de online-conditieplanner, van beweegprogramma's, diëten en cursussen stoppen met roken, timemanagement en stressmanagement. Naast de leefstijlonderzoeken biedt KeurCompany ook een pakket aan functiegerichte onderzoeken. Denk aan aanstellingskeuringen, zeevaartkeuringen en de sinds 1 januari verplichte medische keuring bij verlenging van rijbewijs C en D. Ook vaccinaties zitten in het assortiment: die tegen griep, Hepatitis A, Tetanus en DTP.

KeurCompany werkt vanuit acht vestigingen, maar kan haar dienstverlening door mobiele centra op elk gewenste locatie uitvoeren. De vestigingen zitten in Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Venlo, Velsen en Zwolle.

--- EINDE PERSBERICHT ---

Gratis Health Check

Wilt u als zelf aan den lijve ondervinden hoe het met uw fysieke gezondheid is gesteld? Dat kan. KeurCompany biedt u een gratis Health Check aan en u krijgt een gezondheidspaspoort als rapportage mee. Bel Inge Weel voor een afspraak.

Contactpersoon

Inge Weel, woordvoerder ArboNed
M 06 295 726 98 E inge.weel@arboned.nl


---

Over ArboNed
ArboNed is een professionele, innovatieve dienstverlener die sinds haar oprichting in 1994 de op een na grootste arbodienst in Nederland is. Met een marktaandeel van 17% staat ArboNed dagelijks 50.000 werkgevers en 1,2 miljoen werknemers met raad en daad bij. Het gaat daarbij om het beperken van en gezondheidsrisico's op de werkvloer en het bevorderen van werkhervatting. Tot de klantenkring van ArboNed behoren lokale en regionale ondernemers, multinationals, instellingen en overheden. Meer informatie vindt u op www.arboned.nl. Voor meer informatie over KeurCompany kunt u terecht op www.keurcompany.nl.
---