ChristenUnie


Ook bromfietsers moeten zich houden aan maximaal alcoholpromillage van 0,2%! Woensdag 6 April 2005 - 17:48

ChristenUnie Tweede Kamerlid Arie Slob heeft vandaag een amendement ingediend tijdens het debat over de wijziging wegenverkeerswet. Dit amendement houdt in dat een bromfietser tot 24 jaar in navolging van beginnende bestuurders een maximaal alcoholpromillage van 0,2% mag hebben. Dit amendement loopt vooruit op de invoering van het bromfietsrijbewijs dat naar verwachting in 2007 officieel zal worden ingevoerd.

Kamerlid Slob: Ondanks dat er geen harde cijfers bestaan over het alcoholgebruik van bromfietsers kan iedereen op zn klompen aanvoelen dat onder deze jonge doelgroep, waaronder relatief zeer veel verkeersslachtoffers vallen, ook een aantal mensen zit met teveel alcohol in het bloed! Het gaat hier om een kwetsbare groep die beschermd moet worden. De ChristenUnie wil niet wachten totdat het bromfietsrijbewijs is ingevoerd, aangezien dat nog wel enige tijd op zich zal laten wachten, aldus Slob. En elk jong slachtoffer dat we kunnen redden door invoering van dit amendement is er één, zonder te wachten op de invoering van het bromfietsrijbewijs.

Tijdens het debat in de Tweede Kamer heeft Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat toegezegd het oordeel van de Kamer te zullen volgen.

De Tweede Kamer had al overeenstemming bereikt over de invoering van een alcoholpromillage voor jonge bestuurders tot 24 jaar van maximaal 0,2% maar nog niet specifiek voor bromfietsers.
---