Digitale Gemeente Houten

Plannen spoorverbreding Fortweg ter inzage

dinsdag 5 april 2005 - Bron: Gemeente Houten

Het definitieve ontwerp voor de spoorverdubbeling in de omgeving van de Fortweg ligt tussen donderdag 7 april en vrijdag 6 mei ter inzage in het Wooninformatiecentrum. Het ontwerp laat zien dat de nieuwe sporen aan de westzijde worden aangelegd, de huidige overweg wordt vervangen door een tunnel tussen de Oud Wulfseweg en de Marsdijk en de fietsverbinding over de A27 behouden blijft.

Niet alleen op het deeltraject Houten Houten Castellum wordt het spoortraject verdubbeld van twee naar vier sporen. Ook tussen Utrecht Lunetten en Houten is de spoorverdubbeling in voorbereiding.

Voor de omgeving van de Fortweg (Oud Wulverbroek) zijn de plannen in afronding. Het overleg tussen ProRail en de gemeenten Houten en Bunnik heeft een definitief ontwerp opgeleverd voor de ruimtelijke inpassing.

Burgemeester en wethouders van Houten hebben voorlopig ingestemd met dit ontwerp, maar besluiten pas definitief nadat belanghebbenden de kans hebben gehad kennis te nemen van de plannen en hierop te reageren.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).