Park-Line


_____

7 april 2005 - ANWB en Park-line sluiten contract

De ANWB gaat Park-line Parkeren aanbieden in al haar winkels en via internet. Park-line Parkeren is ontwikkeld door het Haagse bedrijf Park-line B.V. Dit is een dienst waarbij men het parkeergeld op straat via de mobiele telefoon betaalt. De voordelen van Park-line Parkeren zijn dat kleingeld, lege chipknip, vooraf parkeertijd inschatten, parkeerboetes en parkeerbonnetjes bewaren, tot het verleden behoren. Er wordt nooit meer te veel parkeergeld betaald, want Park-line Parkeren brengt alleen de geparkeerde tijd in rekening. Naar de parkeermeter lopen is ook niet meer nodig, want men belt vanuit de auto. Park-line is actief in Rotterdam, Den Haag en Scheveningen, Leiden, Delft, Haarlem, Groningen, Nijmegen, Antwerpen en Deventer. Meer steden volgen binnenkort.

ANWB

Park-line Parkeren is een innovatieve dienst die goed bij de ANWB past, aldus Rens Overhaus, Product Manager, van de ANWB. Iedereen kent de ANWB natuurlijk van de wegenwacht, alarmcentrale, wegwijzers en de Kampioen, maar de ANWB doet nog veel meer. Zo bieden wij naast reisadvies en file informatie voor onze leden ook allerlei producten en diensten aan op het gebied van toerisme, recreatie en mobiliteit. Parkeren hoort hier natuurlijk ook bij. Als het om parkeren gaat is Park-line Parkeren een vernieuwende dienst die toegevoegde waarde heeft voor elke parkerende automobilist. Daarnaast kunnen ANWB leden Park-line Parkeren bij ons aanschaffen tegen een gereduceerd tarief. Normaal zijn de inschrijfkosten 6,- en de jaarlijkse abonnementskosten 9,-. ANWB leden betalen 3,- eenmalige inschrijfkosten en 6,75 jaarlijkse abonnementskosten. Al met al een mooie nieuwe dienst voor de ANWB leden.

Park-line

Park-line Parkeren is parkeergeld betalen via de mobiele telefoon. Park-line is sinds 5 jaar actief in Nederland. Er maken inmiddels 50.000 mensen gebruik van Park-line Parkeren in de diverse steden waar Park-line actief is. Naast Park-line Parkeren verzorgd Park-line voor diverse gemeenten digitale vergunningen. Sinds kort is het ook mogelijk om met Park-line het parkeergeld in parkeergarages te betalen, waarbij ook één keer per maand achteraf de verschuldigde parkeergelden worden afgerekend op dezelfde wijze als bij Park-line Parkeren. Volgens Herman Roebersen, één van de oprichters van Park-line, is het gebruik van Park-line Parkeren heel simpel: Je belt met je GSM een 0900-nummer en toetst de tariefcode van het parkeergebied in, deze staat boven elke parkeermeter en je bent aangemeld. Elke Park-line gebruiker ontvangt een Park-line kaart die achter de voorruit van de auto geplaatst moet worden. Via een uniek nummer op die kaart controleert de parkeerwachter of de auto is aangemeld. Wil je wegrijden? Dan bel je gewoon weer het 0900-nummer en ben je afgemeld. En vergeet je een keer af te melden, dan ontvang je standaard een sms-bericht als herinnering dat je nog staat geparkeerd en kun je je direct afmelden. licht Roebersen toe.

Informatie

Voor meer informatie over Park-line en Park-line Parkeren kunt u de website www.park-line.nl bezoeken. Wilt u ook met Park-line parkeren dan kunt u zich op de website inschrijven of een mail naar sales@park-line.com sturen.

Voor meer informatie over de ANWB kunt u de website www.anwb.nl bezoeken. Als ANWB lid kunt u hier een inschrijfpakket bestellen