Ingezonden persbericht


Persbericht, 2 februari 2005

Tiende congres AVS met feestelijk tintje

In 2005 bestaat de Algemene Vereniging Schoolleiders tien jaar. Daarom krijgt ons tiende congres dit jaar een feestelijk tintje.

Sterke verhalen
Dat is de rode draad tijdens het jubileumcongres van de Algemene Vereniging Schoolleiders. Op vrijdag 8 april 2005 zijn alle leidinggevenden in het basis-, speciaal basis- en speciaal onderwijs weer van harte welkom in NBC De Blokhoeve in Nieuwegein.

'Sterke verhalen' is een goed thema - zo blijkt in ieder geval uit het enthousiasme van de workshopgevers voor het congres. Ruim 25 boeiende presentaties en interactieve workshops hebben we voor u in petto. Want sterke verhalen kennen we wel in het basis- en speciaal onderwijs. Leidinggevenden komen elke dag in aanraking met prachtige verhalen over hun onderwijsorganisatie, van lumpsum en ict tot personeelsbeleid. En zelf vertellen we ook regelmatig onze sterke verhalen. Ons verhaal van de school, van het team, je eigen aanpak en ontwikkeling. Vanuit verschillende invalshoeken en in diverse presentatievormen gaan we hier in het workshopprogramma op in.

De AVS is zelf ook een sterk verhaal in 'onderwijsland'. In tien jaar tijd zijn we met bijna 4.800 leden een belangrijke vertegenwoordiger en informatiebron geworden voor alle leidinggevenden in het basis- en speciaal onderwijs. Natuurlijk willen we vieren wat is bereikt, maar we willen vooral vooruitkijken naar onze toekomst: hoe we met elkaar vormgeven aan goed onderwijs door goed management.

Het AVS-jubileumcongres vindt plaats op vrijdag 8 april 2005, ook dit jaar weer in NBC de Blokhoeve in Nieuwegein. Het programma kent een korte plenaire inleiding en drie workshoprondes en wordt afgesloten met een happy hour en een swingend optreden van Loïs Lane. Aansluitend is er een dinerbuffet, waarvoor u zich ook apart kunt inschrijven. Daarnaast is de hele dag een informatiemarkt ingericht waarop zo'n dertig onderwijsorganisaties zich presenteren. De dag eindigt om 19.00h.

Bezoekers van eerdere jaren weten het al: deze dag is de moeite waard. Houd 8 april dus vrij in uw agenda.

Inschrijven kan via www.avs.nl of via de folder die eind januari aan alle scholen en besturen is verzonden.

Voor de redactie,

Ingezonden persbericht