Gemeente Den Haag

april 2005
Afsluiting Kruispunt Prinsegracht-Lijnbaan (4 april)

In het weekend van vrijdag 8 tot en met maandag 11 april worden op het kruispunt Prinsegracht/Lijnbaan de bogen van het tramspoor en de bestrating vervangen. Om deze vervanging zo snel mogelijk en veilig te kunnen uitvoeren, moet het kruispunt tijdens deze werkzaamheden worden afgesloten. De bereikbaarheid van de Lijnbaan en de Prinsegracht kan dit weekend per dag en nacht verschillen.

Openbaar vervoer
De trams blijven volgens dienstregeling rijden over de Prinsegracht en de Lijnbaan. HTM Buslijn 25 en Connexxion buslijn 130 worden omgeleid via de route Brouwersgracht - Om en Bij - Hobbemastraat naar het Hobbemaplein en omgekeerd.

Doorgaand verkeer
Dringend advies aan doorgaand verkeer is om het kruispunt Prinsegracht/Lijnbaan zo veel mogelijk te mijden van vrijdag 8 april 19.00 uur tot maandag 11 april 18.00 uur. Dit verkeer kan het beste omrijden. Met borden worden de verschillende omleidingsroutes aangegeven.

Bestemmingsverkeer
Voor bestemmingsverkeer is dit weekend een aantal rijrichtingen nog wel beschikbaar. Hieronder volgt een overzicht. Wel moet dit verkeer rekening houden met vertragingen.

vrijdag 8 april vanaf 19.00 uur tot zaterdag 9 april 23.00 uur De rijrichting Lijnbaan - Buitenom (rechtdoor) is beschikbaar De rijrichting Lijnbaan - Prinsegracht (linksaf) is beschikbaar De rijrichting Buitenom - Prinsegracht (rechtsaf) is beschikbaar

zaterdag 9 april 23.00 uur tot zondag 10 april 07.00 uur: Alleen de rijrichting Lijnbaan - Buitenom (rechtdoor) is beschikbaar

Zondag 10 april 23.00 uur tot uiterlijk maandag 11 april 18.00 uur De rijrichting Lijnbaan - Buitenom (rechtdoor) is beschikbaar De rijrichting Lijnbaan - Prinsegracht (linksaf) is beschikbaar. De rijrichting Buitenom - Prinsegracht (rechtsaf) is beschikbaar

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van de Prinsegracht en andere projecten van De Kern Gezond, is te vinden op internet: www.denhaag.nl/DeKernGezond.