Ingezonden persbericht


Persbericht

////persbericht///

Russian School of Arts Tekenaward 2005 uitgereikt

Rotterdam 08 april 2005 - De Russian School of Arts is een instituut waar jonge gemotiveerde kinderen onderwijs volgen in ballet, theater, tekenen, zang en verschillende instrumenten. Jaarlijks keert de school in april een Award uit in een van de gedoceerde disciplines. Dit jaar is er een tekenwedstrijd gehouden.

Donderdag heeft onder feestelijke omstandigheden de uitreiking van de Russian School of Arts Tekenaward 2005 plaatsgevonden. De winnaar is David Barth (6 jaar). De uitreiking vond plaats bij de OBS Eduard van Beinum te Rotterdam.

De Jury beoordeelde 43 inzendingen op o.a. compositie, kleurgebruik, ruimtelijk inzicht, techniek en fantasie. De deelnemers hebben elk 3 kunstwerken ingeleverd die door de tekendocenten van de Russian School of Arts van punten werden voorzien, dit alles rekening houdend met de leeftijd van het kind. David Barth had hierbij de meeste punten en mag naast het Award en de ontvangst van een tekenpakket een jaar lang zich onder begeleiding van de Russian School of Arts verdiepen in de Grafische kunsten.

Tatiana Thomas een van de juryleden zei het volgende over David " David zijn tekenvermogen is veel verder ontwikkeld dan bij andere kinderen van zijn leeftijd. Zijn gevoel voor perspectief en vorm is geweldig. Hiernaast is hij in staat om deze kwaliteit bij al zijn tekeningen weer te reproduceren, wat gezien zijn jonge leeftijd zeer uitzonderlijk is. Het is een kind met een enorm potentieel en we zullen dan ook blij zijn om hem te verwelkomen"

Een indruk van de inzendingen en de andere prijswinnaars zijn ook te zien op de website van de Russian School of Arts (www.russianschool.nl) . Volgend jaar april staat bij de Russian School of Arts een balletwedstrijd op het programma.

////Einde persbericht///

Via onderstaande links kunt u foto's uploaden die u kunt gebruiken voor een eventueel artikel.

www.russianschool.nl/images/pers0.jpg Foto van David Barth met zijn Award

www.russianschool.nl/images/pers1.jpg Winnende tekeningen

Mocht u aanvullende informatie wensen, dan zullen we blij zijn u daarvan te voorzien. Graag nodigen we u ook uit om naar onze school te komen.

Hoogachtend,
Peter van Strien
Russian School of Arts
GSM: 06-48156402
www.russianschool.nl

Contact: Peter van Strien

functie: voorzitter stichting Russian School of Arts

telefoon: 010-4181898

E-mail: P.van.Strien@russianschool.nl