Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht 08-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Meer dan dubbele snelheid

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 april reed een automobilist met meer dan de dubbele snelheid over de snelweg A1.

Rond 02.45 uur zagen politiemensen een automobilist met hoge snelheid over de snelweg A1 rijden, komende uit de richting van Baarn en gaande in de richting van Amersfoort. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij ter hoogte van de wegwerkzaamheden 145 km/u (al gecorrigeerd) reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 70 km/u geldt. De automobilist, een 35-jarige man uit Wuppertal (Dld), werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In overleg met een Officier van Justitie kreeg de Duitser een boete van 750,-. Nadat hij die had betaald had, mocht hij zijn weg vervolgen.

Teveel op

LEUSDEN In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 april werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 02.00 uur werd een 29-jarige automobilist uit Leusden op de Hondsdraf gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Gewapende overval

AMERSFOORT Op donderdag 7 april werd een winkel door twee mannen overvallen.

Rond 21.35 uur kwamen twee mannen een winkel aan het Euterpeplein binnen. Zij bedreigden een personeelslid met wapens en vertrokken met een geldbedrag. Zij gingen er te voet vandoor.

Na de overvalmelding werden direct enkele politie-eenheden in de omgeving ingezet. Daarbij werden meerdere autos en hun inzittenden gecontroleerd, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Getuigen die de overval hebben gezien of mensen die op of in de omgeving van het Euterpeplein iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Gewelddadige winkeldief

AMERSFOORT Op donderdag 7 april verzette een verdachte zich nadat hij voor winkeldiefstal was aangehouden.

Rond 20.55 uur werd een man door een personeelslid van een winkel aan de Utrechtsestraat betrapt op de diefstal van een jas. Het personeelslid sprak de verdachte aan en verzocht hem mee te komen. De verdachte weigerde dat en gaf het personeelslid een klap in het gezicht. Er ontstond een vechtpartij, waarna de verdachte met hulp van meerdere personeelsleden onder controle kon worden gebracht. Hij werd even later aan de politie overgedragen.

Tegen de verdachte, een 40-jarige man uit Amersfoort, is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal met geweld.

Winkeldievegges

AMERSFOORT Op donderdag 7 april werden twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 19.45 uur zag een beveiligingsbeambte van een winkel aan de Utrechtsestraat dat twee vrouwen samen een fles parfum wegnamen. Het tweetal, vrouwen van 19 jaar en afkomstig uit Lienden en Buren, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Bij hun verhoor bekenden de vrouwen de diefstal en beiden kregen een bekeuring van 125,-.

Vechtpartij

AMERSFOORT Op donderdag 7 april werd een vrouw mishandeld door een man.

Rond 16.20 uur spraken politiemensen op de Kamperbinnenpoort twee mannen van 20 en 40 jaar en een vrouw van 45 jaar, allen uit Amersfoort, aan omdat zij op straat bier aan het drinken waren. Hen werd verzocht het bier weg te gooien en door te lopen. De 40-jarige man en de vrouw liepen weg, maar de 20-jarige man bleef staan. De vrouw probeerde hem mee te trekken en gaf hem een zachte tik. Daarop gaf hij haar een harde vuistslag in haar gezicht, waardoor zij een hevig bloedende bloedneus opliep.

De politiemensen hielden de 20-jarige verdachte aan terzake mishandeling. Hij is voor verhoor in het politiebureau ingesloten.

Vernieling na aanrijding

AMERSFOORT Op donderdag 7 april vernielde een bromfietser na een aanrijding een ruit van een auto.

Rond 15.55 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Baarn over de Van Randwijcklaan. Bij verkeerslichten remde hij af en werd vervolgens van achteren aangereden door een 66-jarige automobilist uit Amersfoort. De bromfietser kwam ten val. Vervolgens stond hij weer op en zag dat zijn bromfiets en helm behoorlijk waren beschadigd. Zelf liep hij geen letsel op. Vervolgens werd hij kwaad en sloeg met zijn helm een portierraam van de auto van de 66-jarige man kapot.

Politiemensen kwamen ter plaatse en hielden de 17-jarige verdachte aan terzake vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gewapende overval

AMERSFOORT Op donderdag 7 april vond in de middag een overval op een winkel plaats.

Rond 14.45 uur kwam een man een winkel aan de Liendertseweg binnen. Hij bedreigde een personeelslid met een wapen en nam een geldbedrag weg, waarna hij de winkel uitliep.

De verdachte was een getinte man van begin 20, tus sen1.80en1.90 meter lang, normaal tot tenger postuur. Hij sprak Nederlands en droeg een zwart mutsje, een lichtkleurig (vermoedelijk beige) heupmodel vest of jack en een lichtblauwe spijkerbroek.

Getuigen die de overval hebben gezien of mensen die op of in de omgeving van het Liendertseweg iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Gewelddadige chauffeur

AMERSFOORT Op donderdag 7 april werd een automobilist door een vrachtwagenchauffeur mishandeld.

Rond 12.45 uur reed een 38-jarige automobilist uit Zwolle op een parkeerterrein aan de Hogeweg achter een vrachtwagen langs. Op dat moment reed de vrachtwagen achteruit en deed de automobilist hetzelfde. Vervolgens maakte de automobilist een soort wegwerpgebaar met zijn armen. De vrachtwagenchauffeur was daar kennelijk niet van gediend, stapte uit zijn vrachtwagen en liep naar de Zwollenaar toe. De automobilist kreeg een vuistslag tegen zijn kaak en in zijn maag. Daarna ging de verdachte een horecagelegenheid binnen.

Gewaarschuwde politiemensen hielden de verdachte, een 42-jarige man uit Franeker, even later ter plaatse aan. Tegen hem is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Bromfietser gewond

AMERSFOORT Op donderdag 7 april raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.40 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Bunschoterstraat en reed door rood verkeerslicht de kruising met de Maatweg op. Daarbij kwam hij in botsing met een 17-jarige bromfietsster uit Bunschoten-Spakenburg, die door groen verkeerslicht vanaf de Bloemenhofseweg dezelfde kruising opreed, met een aanrijding tot gevolg.

Het meisje is met pijn in haar rug en benen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Aanrijding tussen fietsers

AMERSFOORT Op donderdag raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een fietsster.

Rond 12.00 uur reed een 49-jarige vrouw uit Amersfoort met haar fiets over de Kroontjesmolen. Op de krusing met de Arnhemseweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 20-jarige fietser uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg.

De 20-jarige fietser liep een gebroken enkel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Politie waarschuwt voor gasman

AMERSFOORT De politie ontving de melding van een bejaarde bewoonster van de Utrechtseweg dat zij op maandag 4 april was gebeld door een man die zich uitgaf voor medewerker van het gasbedrijf met de mededeling dat er een gaslek was in haar woning en dat ontploffingsgevaar dreigde. De man kwam vervolgens in de woning, adviseerde de vrouw naar boven te gaan en trachtte daarop waardevolle spullen van de vrouw mee te nemen. De vrouw kwam echter de kamer binnen en stoorde de dief, zodat niets uit de woning werd weggenomen.

De politie waarschuwt voor deze oplichtende gasman. Signalement: een blanke man, ongeveer 30 jaar, 1.85 lang, breed postuur en donkerblond haar. De man droeg een wit T-shirt en grijze pantalon.