Utrecht stad 11.00 uur

Utrecht 08-04-2005 - Nieuwsbericht Utrecht stad

Spuiters aangehouden

UTRECHT- Op donderdagmiddag werden twee spuiters aangehouden. Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie de melding dat jongens verf op de muur aan het spuiten waren aan de Loevenhoutsedijk. Agenten troffen de jongens in de omgeving aan.

De jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Openbare schennis

UTRECHT- Op donderdagavond werd een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij zichzelf aan het bevredigen was. Omstreeks 22.15 uur ging de politie poolshoogte nemen op de Europalaan. Hier troffen ze de man aan. Hij had slechts een broek en een lange regenjas aan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man overleden

UTRECHT- Op donderdagavond raakte een man te water en overleed later. Omstreeks 19.55 uur kreeg de politie de melding dat een man te water was geraakt bij de Maliesingel. Agenten gingen ter plaatse en zagen verschillende getuigen langs het water staan. De getuigen gaven aan dat een man te water was geraakt en onderwater verdween. Door getuigen werd nog gepoogd hem uit het water te halen wat helaas niet lukte. De brandweer werd gewaarschuwd en ging met duikers te water. De 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangetroffen en buiten bewustzijn overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed.

De politie onderzoekt hoe de man te water is geraakt en hoort hierover getuigen en verzoekt getuigen nog contact op te nemen met de politie van het Tolsteeg; 0900-8844. Voorzover de gegevens nu bekend zijn, gaat de politie niet uit van een misdrijf.

Zwartrijder

VLEUTEN - Een 15-jarige jongen uit Utrecht werd donderdagavond aangehouden op de Hof ter Weydeweg. De jongen reed samen met twee vrienden in de trein zonder geldig vervoersbewijs. Omdat de jongens niet mee wilden werken, werd de politie ingeschakeld.

Twee van de drie jongens wisten te ontvluchten bij aankomst op het station Terweyde.

De 15-jarige Utrechter werd geboeid naar het politiebureau afgevoerd.

Openlijk geweld

UTRECHT- Bij de politie kwam in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 02.45 uur de melding binnen dat er sprake was van het plegen van vernielingen op het Janskerkhof.

Ter plaatse gekomen agenten zagen dat een auto was beschadigd en hielden een 24-jarige Utrechtse jongen aan, die ervan werd verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernieling. De politie onderzoekt de zaak.

Terwijl agenten in de omgeving op zoek waren naar eventuele meer verdachten van de vernieling, zagen zij op de Nobelstraat omstreeks 02.50 uur een auto rijden zonder verlichting. Ook reed de bestuurder tegen het verkeer in, de Keizerstraat in. Nadat de bestuurder de lichten aandeed, volgde een achtervolging over het Lucas Bolwerk, Voorstraat, Breedstraat, Oudegracht en Waterstraat.

Onderweg ramde de automobilist op de Oranjestraat diverse paaltjes.

Op de kruising van de Waterstraat met de Jan Meijenstraat stopte de bestuurder de auto en stapte uit. Hij vluchtte te voet verder. De twee inzittenden, een 30- en 58-jarige Utrechter, bleven in de auto achter en werden aangehouden.

De man die te voet vluchtte, een 27-jarige Utrechter, werd vrijdagochtend aangehouden op zijn huisadres.

De politie onderzoekt de zaak.