Openbaar Ministerie

Persberichten
Den Haag, 8 april 2005

Zes verdachten openlijk geweld Reeuwijk aangehouden

De politie Hollands Midden heeft vorige maand zes minderjarige verdachten aangehouden op verdenking van onder andere openlijk geweld tegen vijf jongeren op de Nieuwdorperweg, onder het viaduct van rijksweg A12 bij Reeuwijk. De zes worden er onder meer van verdacht enkele slachtoffers met fiets en al in het water te hebben gegooid en hen te hebben mishandeld. De feiten vonden plaats in januari en februari 2005.

Het gaat om vijf jongens uit Gouda en één jongen uit Gouderak, die toen de feiten gepleegd werden 17 (drie), 16 (twee) en 15 (één) jaar oud waren. Zij zijn alle zes voorgeleid aan de rechter-commissaris. Van drie van hen is de voorlopige hechtenis inmiddels geschorst. De overige drie hebben voor de Raadkamer van de Haagse rechtbank gestaan en zitten inmiddels in gevangenhouding. Alle zes verdachten zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

De zes jongeren maakten deel uit van een grotere groep die zich na het uitgaan regelmatig op de Nieuwdorperweg onder het viaduct van de A12 in Reeuwijk ophielden. Daarbij werden andere jongeren uit het uitgaanscircuit lastiggevallen. Sommigen werden uitgescholden en tegen anderen werd fysiek geweld gebruikt. Het geweld bestond onder andere uit het in het water gooien van slachtoffers met hun fiets. Tevens werd een aantal slachtoffers dusdanig geschopt en geslagen dat ze zich onder doktersbehandeling moesten stellen.

Om de veiligheid te vergroten houdt de politie verscherpt toezicht op de Nieuwdorperweg in Reeuwijk. Het is voor de politie van belang dat er aangifte wordt gedaan bij geweld om daders te kunnen aanpakken.

De politie is telefonisch te bereiken via 0900-8844.