Gemeente Westervoort

week 14 voor de editie van woensdag 6 april 2005 Telefonische bereikbaarheid Sociale Zaken Door onvoorziene omstandigheden is de afdeling Sociale Zaken onderbezet. Dit zorgt voor langere wachttijden aan de telefoon. Onze excuses hiervoor.
Als de wachttijd te lang wordt vraagt de receptionist(e) uw naam en telefoonnummer door te geven. Uw wordt dan dezelfde dag nog teruggebeld.
Wij vragen uw begrip voor deze vervelende situatie. Bouwaanvraag:

* 't Kleefse 56, geheel vernieuwen garage/berging
* Het Gilde 12, uitbreiding woning

* de Steenderens 37, uitbreiden garage

* Santacker 12, uitbreiden berging
afdeling Publiekszaken.
Meer informatie over de aanvragen e.d. kunt u krijgen bij de afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531.

* Vergunning verleend aan Fanfare Oefening Baart Kunst voor diverse activiteiten in 2005.

* Speelvergunning verleend aan Benelux Circus van 10 tot en met 16 mei 2005 op het evenementterrein gelegen hoek Rivierweg/De Rosmolen en het plaatsen van reclameborden. Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen, dan Gewijzigde Terrasvergunning IJssalon Buon Giorno De burgemeester heeft van de heer Schröder een verzoek ontvangen om een gewijzigde terrasvergunning op grond van artikel 2.3.1.2 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Westervoort 2004 (APV).

De aanvraag en de ontwerpvergunning liggen gedurende een periode van 2 weken, van 6 april 2005 tot 20 april 2005, ter inzage op de afdeling Publiekszaken van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Westervoort op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur behalve op woensdagmiddag zonder afspraak. Daarnaast kunt u op afspraak tijdens de openstelling op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur inzage krijgen.

Binnen de periode van ter inzage legging hebben belanghebbenden de mogelijkheid hun zienswijzen kenbaar te maken aan de burgemeester. Deze zienswijzen betrekt de burgemeester bij zijn definitieve besluit.

Meer informatie kunt u krijgen bij mevrouw F. Huisman of mevrouw M. Roelofs van de afdeling Publiekszaken, telefoon (026) 3179911.

Snoeiafval

Op maandag 18 april zal het snoeihout in de wijken met postcode 6931 worden opgehaald
Op dinsdag 19 april zal het snoeihout in de wijken met postcode 6932 worden opgehaald

Het snoeihout dient gebundeld en onverpakt (dus niet in dozen en/of zakken) aan de weg te worden gelegd, niet zwaarder zijn dan 15 kg met een maximale lengte van 1.50 meter.

Schuldhulpverlening

Geld uitgeven doen we allemaal. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een nieuwe auto; het zakgeld van de kinderen, de huur en alle mogelijke vaste lasten. Bij veel uitgaven staan we niet stil, omdat ze bijvoorbeeld automatisch worden afgeschreven, of omdat we steeds minder met contant geld betalen en steeds meer 'pinnen'. Of omdat we op afbetaling zaken kopen waar we op dat moment geen geld voor hebben. Tot we merken dat we meer uitgeven dan we binnenkrijgen. En dan hebben we een probleem.

En dan?
Op de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Westervoort kunnen de budgetconsulenten u helpen met uw schuldensituatie die u zelfstandig niet meer kan overzien en oplossen. Naast een schuldenregeling kunt u bij de budgetconsulent terecht voor budgetadviezen, een ander woord voor het afstemmen van uw uitgaven op uw inkomen. Hierbij zet u, samen met de budgetconsulent, uw inkomsten en uitgaven op een rijtje. U krijgt hierbij een beter inzicht in uw bestedingen en zaken waar u eventueel op kunt bezuinigen.

Uw aanmelding:
Wanneer U een aanvraag wilt doen voor schuldhulpverlening en/of budgetadvies dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan telefonisch. U kunt zich hierbij richten tot de budgetconsulenten van de afdeling Sociale zaken van het gemeentehuis. Na uw aanmelding ontvangt u een inventarisatieformulier De budgetconsulenten zijn iedere werkdag van
09.00 tot 10.00 telefonisch te bereiken via telefoonnummer: 026-3179361.

Kringloopcentrum Westervoort; nieuwe naam en nieuw nummer

Het kringloopcentrum in Westervoort is sinds medio januari overgenomen door het regionale kringloopbedrijf 2Switch. Deze overname was noodzakelijk vanwege het faillissement van het kringloopcentrum. 2Switch heeft alle medewerkers een nieuw arbeidscontract aangeboden. Bovendien zal 2Switch de activiteiten van het kringloopcentrum volledig voortzetten. Dat betekent onder andere dat de winkel in Westervoort in stand zal blijven. Voor de inwoners van Westervoort en Duiven verandert er weinig. Oud ijzer, huishoudelijke apparaten en overbodig huisraad kan nog steeds aangeboden, maar ook gebracht worden. De enige wijziging is het telefoonnummer voor de aanmelding van deze goederen. Dit nummer wordt 0900-0205 (0,09/min).

Maatschappelijk ondernemen.
De naam van het kringloopcentrum zal op termijn veranderen in 2Switch. Daarmee is de vestiging in Westervoort het vierde filiaal van dit bedrijf. 2Switch heeft ook winkels in Elst, Dieren en Arnhem. Naast het realiseren van producthergebruik stelt het bedrijf zich ook ten doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring en werkgelegenheid te bieden. 2Switch behoort daardoor tot de categorie maatschappelijk ondernemers. Met de gemeenten Westervoort en Duiven zijn afspraken gemaakt om de genoemde doelen zo optimaal mogelijk te kunnen realiseren.