Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MINEZ: energiebedrijven melden brinkhorst afspraak gehaald

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht
8 april 2005

Energiebedrijven melden Brinkhorst: afspraak om achterstanden in te lopen gehaald

Alle energiebedrijven gaan ervan uit dat de rapportage die de Dienst uitvoering en toezicht energie (DTe) in mei zal opmaken over de situatie per 1 april een aanmerkelijke verbetering van de dienstverlening te zien zal geven. Dat schrijft minister Brinkhorst in een brief aan de Tweede Kamer. De minister beschouwt het gegeven dat de grote vier melden dat de beloofde halvering van achterstanden bij het verhuisproces op 1 april gehaald is als een positief signaal. Voor een meer definitieve standpuntbepaling wacht de minister echter door DTe te verrichten onderzoek af. Hij verwacht de Tweede Kamer hierover begin mei te k unnenrapporteren.
Behalve over administratieve achterstanden bij verhuizingen gaat de rapportage van DTe over de situatie per 1 april ook over achterstanden bij switchen van energieleverancier. Hierover meldt NUON dat in maart alle klanten binnen 60 dagen een voorschot- of eindnota hebben ontvangen, wat lijkt te duiden op een verbetering ten opzichte van de nulmeting door DTe. Ook Eneco meldt dat (nagenoeg) alle klanten binnen 60 dagen een voorschot- of eindnota ontvangen na een switch naar een andere leverancier. Hier is sprake van een verdere daling van de al geringe werkvoorraad. Essent meldt dat het bedrijf op koers ligt waar het gaat om de nakoming van de gemaakte afspraken, maar onderbouwt dit niet met concrete cijfers. Ook Delta laat zonder cijfermatige onderbouwing weten dat zij de doelstellingen voor wat betreft het wegwerken van achterstanden ruimschoots heeft gehaald. Greenchoice geeft aan dat de prestaties per 1 april grotendeels gelijk zijn aan die van 1 januari, terwijl Oxxio (voorheen energiebedrijf.com) meldt dat de werkvoorraden aanzienlijk zijn afgenomen ten opzichte van 1 januari.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl Voor journalisten: Jan van Diepen, persvoorlichter, telefoon (070) 379 60 73, e-mail: J.S.vanDiepen@minez.nl

08 apr 05 13:52