Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


08 april 2005


APELDOORN - Fietser gewond door aanrijding


Een 25-jarige Apeldoorner raakte donderdag (7/05) op de kruising Laan van Spitsbergen/Laan van Orden op zijn racefiets gewond door aanrijding met een 76-jarige automobilist uit Nijmegen. De automobilist sloeg rond 10.40 uur rechtsaf en zag de naast hem fietsende Apeldoorner over het hoofd. De fietser kwam ten val. Een ambulance vervoerde de fietser voor controle naar het Lukasziekenhuis.


APELDOORN - Onder invloed in gesleepte auto


De politie heeft donderdagavond (7/05) op de Parelvissersstraat een 24-jarige man uit Amersfoort aangehouden die onder invloed van alcohol een auto bestuurde die door een andere auto werd gesleept. De politie controleerde de man rond 20.15 uur en rook een alcohollucht. De man blies op het bureau een promillage van 0,8. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.


APELDOORN - Politie pakt joyrider


De politie heeft donderdagmiddag (7/05) op de Jachtlaan een 19-jarige jongen aangehouden die zonder toestemming een auto van een bekende had geleend. Bovendien reed hij zonder rijbewijs. De politie zag de jongen met twee inzittenden rijden en wilde de auto controleren. De jongen ging er vandoor, stopte op de Jachtlaan en de drie inzittenden gingen er vandoor. De politie hield hen na een korte sprint aan en bracht hen voor verhoor over naar het politiebureau.


APELDOORN - Diefstal van vrachtauto


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag vanaf een bedrijventerrein aan de Tweelingenlaan een vrachtauto gestolen. Het gaat om een oranje/zwarte MAN vrachtauto, een zogeheten achterwaartse kipper, geladen met circa 22 ton geel zand. Het kenteken van de vrachtauto is BF-LF-62. Op de voorruit zit een sticker met het opschrift Optocht Schuylenburg. De politie is op zoek naar de daders.


APELDOORN - Winkeldievegge gepakt


De politie heeft donderdagmiddag (7/05) in een supermarkt aan het Korianderplein een 61-jarige winkeldievegge uit Apeldoorn aangehouden. De vrouw had onder anderen enkele vleespakketten en repen chocolade gestolen. De politie gaf de vrouw een boete van 125 euro.


APELDOORN - Vandalen beschadigen motor


Vandalen hebben in de nacht van woensdag op donderdag (7/05) een motor aan De Savornim Lohmanstraat beschadigd. De 26-jarige eigenaar had twee motofietsen bij een flat staan. De vandalen braken de zitkoffer van één motor open en vernielden met het gereedschap uit de koffer het zadel van de andere motor. Bovendien werd er olie over het voorwiel gegooid en brachten de daders twee krassen op de tank aan. De eigenaar deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Controle Marktplein - 71 bestuurders in de fout


Tijdens een grote verkeerscontrole, donderdagavond (7/05) op het Marktplein, gingen in totaal 71 bestuurders in de fout. De politie controleerde in totaal 98 bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen en fietsen. De processen-verbaal werden uitgereikt voor onder meer het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het rijden op een bromfiets met een te hoge snelheid, het rijden met een gladde band en het negeren van een verboden rijrichting. Bovendien kregen twee omstanders een proces-verbaal voor het drinken van alcohol op straat.


APELDOORN - Onder invloed van alcohol


De politie heeft donderdagavond (7/05) op de Stationsstraat een 23-jarige automobilist uit Vaassen aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 20.10 uur tijdens de controle op het Marktplein en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. De Vaassenaar blies op het politiebureau een promillage van 1. Dit leverde hem een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal op.


APELDOORN - Politie vordert rijbewijs in


De politie heeft donderdagavond (7/05) het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Epe ingevorderd omdat de man flink gedronken had. De politie controleerde de man rond 21.30 uur tijdens de controle op de Marktplein en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De Epenaar blies op het politiebureau een promillage van 2,1. Vervolgens werd zijn rijbewijs ingevorderd.


APELDOORN - Zesennegentig bestuurders te snel


Tijdens twee snelheidscontroles reden donderdag in totaal 96 bestuurders sneller dan de maximumsnelheid. De politie controleerde in de morgenuren op de Oude Zwolseweg. Bijna 350 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle. Van hen reden er 26 sneller dan 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur.
Bijna 2.700 bestuurders passeerden op de Jachtlaan de controle. Van hen overschreden 70 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 91 km per uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --