Politie Gelderland-Midden

Politie Rivierenland sluit onderzoek Kuilsmaat

Publicatiedatum: 08-04-2005

De politie van district Rivierenland sluit het onderzoek af naar de brand in een woonflat aan de Kuilsmaat in Zevenaar op 19 februari 2004. De politie heeft geen aanknopingspunten meer om de mogelijke daders van de brandstichting in de kelderboxen te kunnen traceren. Indien er nog bruikbare informatie binnenkomt zal de politie deze uiteraard wel in behandeling nemen.

De brand in de kelderboxen vond plaats in de nacht van 18 op 19 februari 2004. De brand had veel impact bij de bewoners en omwonenden van de flat. Het enige aanknopingspunt dat de politie had, waren enkele getuigen die verklaarden dat zij vlak voor de brand twee verdachte jongens zagen wegrennen vanaf de flat. Vrijwel direct daarna kwam de melding dat er brand in de kelderboxen was. De politie heeft in het afgelopen jaar onderzoek verricht en daarbij veel mensen gehoord, maar dit leidde niet tot de vermoedelijke dader(s). Ook de jongens die mogelijk gezien zijn vlak voor de brand zijn tot nu toe onbekend gebleven bij de politie. Mochten mensen toch nog informatie willen doorgeven aan de politie dat mogelijk weer aanknopingspunten biedt in de opsporing naar de brandstichter(s) in de flat aan de Kuilsmaat in Zevenaar, dan kunnen zij contact opnemen met de politie via 0900-8844. Ook kan er worden gebeld met de Meld Misdaad anoniem-lijn M: 0800-7000.

Contactpersoon redactie:
Bureau Communicatie Rivierenland
Carla Verhaaf, 0316 - 368031

---

Elst - jongeren aangehouden na geweld tegen scholier
Publicatiedatum: 08-04-2005

De Elster politie heeft tussen 30 maart en 6 april jl. zes jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling en bedreiging van een vijftienjarige scholier uit Elst op 25 maart jl. Eén van deze verdachte, een 14-jarige jongen uit Elst, wordt tevens verdacht van poging tot doodslag. Hij is vanochtend voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en zit nog vast. Hij probeerde in de middag van 25 maart jl. tot twee keer toe het slachtoffer op de rijbaan te duwen, terwijl er een vrachtauto naderde. In verband met dit laatste voorval zoekt de politie nog een getuige, namelijk de bewuste vrachtwagenchauffeur. De verdachten, variërend in leeftijd van veertien tot achttien jaar zijn afkomstig uit Arnhem, Elst en Driel.

Eind maart zouden er tussen het slachtoffer en een klasgenoot, één van de verdachten, door nog onbekende reden ruzie zijn ontstaan. De ruzie zou vervolgens ontaard zijn in mishandeling van het slachtoffer door meerdere personen (openlijke geweldpleging) en bedreigingen met geweld, waarbij ook een mes zou zijn gebruikt. Op 25 maart jl. zou er volgens het slachtoffer vervolgens op de Aamsestraat nabij de spoorwegovergang door de veertienjarige verdachte geprobeerd zijn hem onder een rijdende vrachtauto te duwen. Mede doordat de chauffeur van de vrachtwagen had geremd zou volgens het slachtoffer een aanrijding zijn voorkomen. De Elster politie zou graag nog in contact komen met deze chauffeur (0900-8844). Volgens het slachtoffer gaat het om een groene trekker met oplegger met het merk M.A.N. De wagen kwam destijds uit de richting Dorpsstraat. Door de politie zijn alle tien verdachten verhoord en van dertien getuigen verklaringen opgenomen. Het slachtoffer bleef ongedeerd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Contactpersoon redactie (