Provincie Zeeland


Bouw fietstunnel Rondweg Koudekerke door lopende onteigeningsprocedure tijdelijk stilgelegd

De bouw van de fietstunnel bij de kruising van de Middelburgsestraat ligt vanwege een lopende onteigeningsprocedure stil. De aanleg zal mogelijk pas in de loop van het jaar 2006 worden voortgezet. Bij de opening van de rondweg was echter de verwachting dat de bouw van de fietstunnel dit voorjaar kon worden voortgezet. Door recente ontwikkelingen in de onteigeningsprocedure blijkt dit echter niet mogelijk. De huidige eigenaar van het te onteigenen perceel heeft bij de Hoge Raad cassatie ingesteld tegen het vonnis tot vervroegde onteigening van de Rechtbank Middelburg.

Tijdelijk fietspad

De provincie heeft een tijdelijk fietspad aangelegd dat de rondweg gelijkvloers kruist ten zuiden van de aansluiting met de Middelburgsestraat. Per dag maken gemiddeld 1400 fietsers gebruik van dit fietspad.

Verkeersveiligheid toegenomen

De Provincie Zeeland realiseert zich dat het tijdelijke fietspad ter hoogte van de kruising van de rondweg met de Middelburgsestraat niet de meest optimale situatie is. De openstelling van de Rondweg Koudekerke heeft echter op andere plaatsen, zoals de Gerbrandystraat in Vlissingen en de traverse door Koudekerke, geleid tot een verbetering van de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers. Deze verbetering is optimaal wanneer de fietstunnel bij de Middelburgsestraat wordt geopend.

Drukte autoverkeer afgenomen

De Rondweg Koudekerke is 4 maanden geleden in gebruik genomen. Met de openstelling van de rondweg is het aanmerkelijk rustiger geworden op de oude route naar de kust van zuidwest Walcheren via de Gerbrandystraat in Vlissingen en de traverse door Koudekerke. Dit komt het woon- en leefmilieu in de woonwijken langs deze route ten goede.

Vrijdag 8 april 2005, A. Slabbekoorn-Flohr, 0118-631857, 42/05