Dienstenbond CNV

Toch nog een principe-akkoord CAO AH Distributie 08-04-2005

Na 8 overlegronden, waarvan de laatste op 7 april begon om 10.00 uur en eindigde op 8 april om 04.00 uur is er dan toch nog een akkoord over de nieuwe CAO AH Distributie.

De actiedreiging bleek helaas noodzakelijk om Albert Heijn in beweging te krijgen. Nu er een principe-akkoord ligt hoeft de actievergadering van 13 april aanstaande niet door te gaan.

Het akkoord op hoofdlijnen:

Looptijd
22 maart 2004 tot en met 26 maart 2006.

Loon

* 1 % per 1 oktober 2005

* 0,5% per 1 januari 2006

* 150,00 eenmalige uitkering bij eerst mogelijke salarisbetaling

Aanvulling bij arbeidsongeschiktheid
Er is een afspraak gemaakt die voorziet in aanvulling bij ziekte over een periode van 7 jaar. Deze afspraak past goed in de afspraken van het najaarsakkoord en gaat zelfs verder.

VUT/Vroegpensioen/Levensloop
Met Albert Heijn is een afspraak gemaakt die voorziet in een aanpassing van de VUT en vroegpensioenregeling. Een studie wordt Ahold-breed uitgevoerd en binnenkort afgerond. Binnen fiscale grenzen worden zoveel mogelijk garanties geregeld om toch eerder te kunnen blijven stoppen met werken.

5 mei
Deze feestdag wordt in 2006 vervangen door toekenning van 8 uur extra vakantieverlof per jaar.

Veiligheid en collegialiteit
Alle uitzendkrachten zullen getraind worden om Nederlands te kunnen spreken en lezen. Dit zorgt voor een betere veiligheid en collegialiteit.

Uitzendkrachten
Er komt een nieuwe instroomschaal A voor uitzendkrachten. Deze vervangt de huidige U-schaal.

Leeftijdsbewustpersoneelsbeleid en employability Albert Heijn, de bonden en de ondernemingsraad zullen een gezamenlijke studie verrichten om een beleid te ontwikkelen dat moet voorkomen dat werknemers als gevolg van allerlei ontwikkelingen als Triple O in de WW terechtkomen. Voor CNV Dienstenbon was dit een belangrijk punt. Ook richt de studie zich op een beleid om de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment te krijgen. Het gaat erom dat u werk houdt, nu en in de toekomst.

Overige afspraken
Er zijn nog een aantal afspraken gemaakt. Deze worden thans in een tekstprotocol verwerkt.

De totale tekst van het principe-akkoord ontvangt u zo spoedig mogelijk. Op ledenvergaderingen per site zal het akkoord worden toegelicht en zal uw mening gevraagd worden. Mede dankzij uw inzet als lid van CNV Dienstenbond is dit akkoord gerealiseerd. Lid zijn levert dus iets goeds op. Uw ongeorganiseerde collega zou nu toch ook gewoon lid moeten worden.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over deze info, neem dan gerust contact op met bestuurder, Richard Leloux: r.leloux@cnvdibo.nl