Gemeente Weert

4 april 2005

RAADSLEDEN EN AMBTENAREN BRENGEN BEZOEK AAN GEMEENTE DEN BOSCH

Raadsleden en ambtenaren uit Weert brengen in drie groepen op 8, 12 en 15 april een bezoek aan het nieuwe gemeentehuis van Den Bosch. Het gemeentehuis van Den Bosch is een jaar geleden geheel gerenoveerd. Veel elementen uit de opzet die Den Bosch heeft gekozen voor de dienstverlening aan de burger en de inrichting van de kantoren worden in de toekomst ook in Weert gerealiseerd.

De rondleiding in het gemeentehuis van Den Bosch maakt het mogelijk deze nieuwe manier van werken met eigen ogen te zien en bij "ervaringsdeskundigen" te informeren naar de ervaringen. In totaal gaan op die drie dagen ca. 175 personen per bus naar Den Bosch.

Andere manier van werken
Het is de bedoeling dat in de toekomst in het Weerter stadhuis een nieuw kantoor- en dienstverleningsconcept wordt ingevoerd. Dat betekent o.a. dat burgers voor alle gemeentelijke producten terecht kunnen bij één grote, centrale balie op de begane grond. Daarnaast verdwijnen voor de ambtenaren de vaste werkplekken. De kleine werkkamers en donkere gangen maken plaats voor ruimten met veel licht en goede klimaatbeheersing. Op elke verdieping komen overlegruimten en concentratiewerkplekken.

M.Pleunis
publieksvoorlichter

Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2005.049 FS


---- --