TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-04-2005

Televisie
OPGELICHT
Uitzending zaterdag 9 april
Nederland 2 - 20.18 uur

ZAAK MASSOP IN OPGELICHT

In OPGELICHT van zaterdag 9 april aandacht voor de zaak Massop. Deze man zwaait voortdurend met oliecontracten en voorspelt miljoenenwinsten. Hij is in het bezit van documenten waaruit zou blijken dat hij olievoorraden bezit in Nigeria. Hij belooft anderen een fors aandeel in de winst, maar dan moeten ze wel snel geld investeren. In OPGELICHT komen gedupeerden aan het woord die gevallen zijn voor zijn verhaal over het 'zwarte goud' in Afrika. Ze hebben hem tienduizenden guldens geleend.

In 2000 start Massop met dat geld een bedrijf in Nieuw-Vennep, in de Bollenstreek. Hij verkoopt meubelen voor aantrekkelijke prijzen en breidt snel uit met het aanbieden van koeriersdiensten. Er komt veel geld binnen. Maar na een half jaar gaat het bedrijf failliet. Leveranciers, energiebedrijven en de verhuurder hebben het nakijken.

Uit onderzoek van OPGELICHT blijkt dat Massop in dezelfde periode ook nog eens een kwart miljoen gulden heeft geleend van een man die ook in de Bollenstreek woont. Ook deze man was ervan overtuigd dat Massop veel geld zou verdienen met zijn olie uit Nigeria. Maar zover is het nooit gekomen.