TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-04-2005

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 9 april
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 9 APRIL

In TROS KAMERBREED een debat over SUV's; terreinwagens die ook wel PC Hooft-tractoren genoemd worden, omdat ze vooral geliefd zijn bij mensen die graag hun inkopen doen in de duurste winkelstraat van Nederland. Deze grote auto's liggen onder vuur van Groen Links. Ze vinden dat ze gevaarlijk zijn en willen ze daarom uit de buurt van scholen weren. De VVD bestrijdt dat. Een debat tussen Groen Links Tweede Kamerlid Marijke Vos en haar VVD-collega Pieter Hofstra.

'Belgen doen het beter'. Zo heet het boek van de bestuurskundigen Jorrit de Jong en Noor Huijboom, die de bureaucratie in Nederland hebben vergeleken met die in België. Waar kun je makkelijker belastingaangifte doen? Waar kun je het snelst je auto inschrijven? En hoe makkelijk is het om bijvoorbeeld een broodjeszaak in Nederland te openen? Over stroperigheid en van-het-kastje-naar-de muur praten presentatoren Roderick Veelo en Jan Kuitenbrouwer met de auteurs.

En een gesprek met Pieter van Geel, de staatssecretaris van Milieu. Nederland is vies, zo bleek deze week weer uit een onderzoek. Wat gaat hij eraan doen om onze lucht weer schoner te krijgen?

Presentatie: Roderick Veelo en Jan Kuitenbrouwer

Voor meer informatie: www.kamerbreed.nl




TROS